Vukovar: Gradonačelnik osudio napad

Izvor: B92, 30.Jan.2012, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukovar: Gradonačelnik osudio napad

Vukovar -- Akte nasilja nad Srbima u Vukovaru nakon polufinalnog rukometnog susreta Srbije i Hrvatske osudio je i gradonačelnik tog grada Željko Sabo.

"Vukovarsko-sremska policija traga za počiniocem koji je u noći s petka na subotu bacanjem kamenja na nekoliko mesta oštetio fasadu zgrade u kojoj SDSS u Vukovaru ima sedište", izjavio je portparol vukovarsko-sremske policijske uprave Luka Barunčić.

Barunčić nije rekao ništa o potrazi za desetak navijača koji su maskirani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u šalove Dinama, upali na rođendansku proslavu 18-godišnjeg Srbina iz Vukovara u lokalu "Tri ruže" i tamo, osim pretnje učesnicima proslave, porazbijali deo inventara, stakla i prozore, a onda i oštetili četiri parkirana automobila.

Akte nasilja osudio je i gradonačelnik Sabo, rekavši da građane Vukovara ništa neće skrenuti s puta mira i tolerancije kakvim se u Vukovaru živi poslednjih godina.

Srbi u Vukovaru optužuju Saboa i gradske vlasti da su, dozvolom da prenos na video zidu osim građana Vukovara prate i navijači koji nisu pušteni u Srbiju, omogućili incidente.

Na centralnom trgu u Vukovaru susret je gledalo oko 1.000 navijača, među kojima se nalazila i grupa hrvatskih navijača koji su nisu pušteni u Srbiju. Oni su, nakon što su vraćeni s prelaza, otputovali za Vukovar i gledali utakmicu na trgu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.