Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2017, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević: Ogroman politički pritisak na rad Tužilaštva za ratne zločine

Bivši tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izajvio je da je trenutno politički pritisak na rad Tužilaštva ogroman i da to direktno ugrožava njegov rad.

Vukčević je u intervjuu za list "Blic" rekao da izvršna vlast kreira politiku krivičnog gonjenja, odnosno da određuje ko će i da li će uopšte odgovorati za svoja dela.

"Pokreću se postupci uz neviđenu medijsku hajku, a završavaju se kardinalnim propustima i oslobađajućim presudama. S druge strane, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na volšeban način oslobađaju se ljudi ogrezli u kriminal za koje postoje čvrsti dokazi", rekao je Vukčević.

On je ocenio da je rad Tužilaštva "prilično zamro" i kao razlog vidi promenu političke klime.

"U vreme kada sam ja bio na čelu, bilo je takođe pritisaka izvršne vlasti, ali nisu uspevali da ugroze rad tužilaštva", rekao je on.

On je naveo i da je nezadovoljan radom Haškog tribunala, jer je pokazao osnovni prinicp rada - obezbeđivanje prava za sve žrtve i njihove porodice.

Prema njegovim rečima, sud u Hagu napravio je brojne propuste, a najveći u slučaju puštanja na slobodu Anta Gotovine.

"Mi smo naše obaveze izvršili, Hrvati nisu. Zbog toga i dolazi do takvih preokreta u suđenju hrvatskim generalima", izjavio je Vukčević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.