Vukadinović: Još jedan šamar iz Brisela

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2013, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukadinović: Još jedan šamar iz Brisela

Politički analitičar Đorđe Vukadinović rekao je da je Srbija juče iz Brisela, u najboljem slučaju, ponovo dobila "ništa", a u najgorem - još jedan šamar.

U najboljem slučaju ništa, u najgorem šamar, kategoričan Vukadinović  

"Ovo je, u suštini, jedan od malobrojnih Vidovdana u našoj istoriji kojeg će se, za razliku od svih drugih u prošlosti Srbije, naši potomci jednog dana stideti", rekao je Vukadinović Srni, komentarišući odluku Evropskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << saveta o pretpristupnim pregovorima sa Srbijom.

 

On je dodao da je teza da Unija Srbiji juče u Briselu nije postavila nove uslove tačna možda samo u tom smislu što je pravi i osnovni uslov svih ovih godina u stvari prihvatanje i priznanje nezavisnosti Kosova.

 

"U tom smislu se tako zaista može reći da nema novih uslova, ali sve ovo što stiže jeste razrada i dopuna tog prvog, osnovnog i glavnog uslova", naglasio je Vukadinović.

 

On je istakao da je, medijskom kampanjom i spinovanjem, odluka Evropskog saveta domaćoj javnosti predstavljena kao veliki uspeh, a da su surovi, oštri uslovi Nemačke gurnuti u stranu da ne bi remetili jučerašnju proslavu i veselje.

 

Vukadinović je istakao da očekuje "nove razrade i pojašnjenja" osnovnog uslova – priznanja Kosova, i ocenio da se može očekivati zahtev za prihvatanjem "stolice" Kosova u UN, ali i da će sigurno doći zahtev da Srbija prestane da se protivi članstvu samoproglašenog Kosova u svim drugim međunarodnim organizacijama, što je indirektno priznavanje nezavisnosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.