Vuk Tufegdžić započeo izdržavanje alternativne kazne

Izvor: Kurir, 01.Apr.2013, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuk Tufegdžić započeo izdržavanje alternativne kazne

Tufegdžić, prema presudi, treba da za šest meseci odradi 360 sati društvenokorisnog rada u nekom od javnih preduzeća zbog krivičnog dela ometanja policajaca

BEOGRAD - Bivši sudija vojnog odeljenja nekadašnjeg Okružnog suda u Beogradu Vuk Tufegdžić javio se danas Povereniku za alternativne sankcije radi odsluženja kazne na koju je osuđen zbog vređanja saobraćnih policajaca 7. maja 2006. u Mionici, rečeno je u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Tufegdžić, prema presudi, treba da za šest meseci odradi 360 sati društvenokorisnog rada u nekom od javnih preduzeća zbog krivičnog dela ometanje službenih lica u obavljanju poslova bezbednosti.

U Upravi su, međutim, naveli da se konkretni poslovi na kojima rade osuđeni ne objavljuju javno.

Društvenokorisni rad, uglavnom podrazumeva fizičke poslove, a bivši sudija će moći da ih obavi u jednom od šest javnih preduzeća - Hipodrom, Ada Ciganlija, Pijace, Pozorište "Vuk Karadžić“, Vodovod i kanalizacija i Gradsko zelenilo.

Tufegdžić je poznat javnosti kao vojni sudija koji je bio na čelu vojne komisije za ispitivanje smrti pod kojima su nastradali gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović u kasarni u Topčideru, 5. oktobra 2004.

On je međutim pravosnažno oslobođen optužbe da je u javnosti izneo neistine o zdravstvenom stanju gardiste Dragana Jakovljevića, pošto je Okružni sud u Beogradu preinačio odluku Prvog opštinskog suda u Beogradu iz novembra 2007. godine, kojom je Tufegdžiću bila izrečena sudska opomena jer je, navodno, izvršio krivicno delo iznošenje licnih i porodicnih prilika nastradalog gardiste.

Tufegdžić nije prošao opšti izbor 2009. godine i u međuvremenu je počeo da radi kao advokat.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Tufegdžić se javio povereniku

Izvor: B92, 01.Apr.2013

Beograd -- Bivši vojni sudija Vuk Tufegdžić javio se povereniku za alternativne sankcije radi odsluženja kazne na koju je osuđen zbog vređanja saobraćnih policajaca 2006...Tufegdžić, prema presudi, treba da za šest meseci odradi 360 sati društvenokorisnog rada u nekom od javnih preduzeća...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.