Vuk Jeremić ambasador u Rusiji?

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2010, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuk Jeremić ambasador u Rusiji?

Priča da Sjedinjene Američke Države traže smenu ministra inostranih poslova Srbije Vuka Jeremića, u političkim krugovima je dobila nastavak koji glasi da bi najmlađi član aktuelne vlade mogao da ostane u diplomatiji, ali kao ambasador Srbije u Rusiji.

Izvori "Vesti" iz vladajućih krugova tvrde da je on "trn u oku" SAD, zbog tvrdih stavova o Kosmetu i "oživljavanja" kontakata s "nesvrstanim svetom" uz pomoć kojeg bi da zakoči dalja priznanja Kosova i Metohije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Uz to, kako kažu, Amerikanci u Jeremiću i njegovim potezima vide diplomatu više okrenutog ruskim interesima.

Kao dokaz da administracija SAD "ne voli" ovog srpskog ministra, inače američkog đaka, naši izvori podsećaju na prošlogodišnju posetu potpredsednika SAD Džozefa Bajdena , kada ga Amerikanci nisu uvrstili među političare koje treba da sretne visoki gost.

- Bio je pozvan ministar odbrane Dragan Šutanovac, dok je Jeremić došao kao pratnja predsednika Srbije Borisa Tadića - kaže jedan od sagovornika našeg lista i podseća da se Bajden prilikom rukovanja Jeremiću obratio sa "ti si taj što nam pravi probleme".

Zbog jakih pritisaka iz Vašingtona, predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić je "na mukama" jer, prema rečima sagovornika našeg lista, u Jeremiću kome je bio profesor u Prvoj beogradskoj gimnaziji, vidi jednog od najbližih saradnika u vlasti i stranci.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.