Vujović sa MMF-om o planovima u oblasti ekologije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2021, 20:23

Vujović sa MMF-om o planovima u oblasti ekologije

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala je danas sa Misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o rezultatima rada u resoru koji vodi i planovima u oblasti ekologije za naredni period.

Vujović je u razgovoru, putem video-linka, šefu Misije za Srbiju Janu Kes Martejnu, predstavila velike projekte koji se planiraju u oblasti zaštite životne sredine, poput izgradnje 28 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i osam regionalnih centara za upravljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otpadom.

Predstavljena je i zakonska regulativa, aktivnosti usmerene na unapređenje kvaliteta vazduha, ali i niz drugih koje sprovodi Ministarstvo, a koje za cilj imaju unapređenje stanja u toj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva zaštite životne sredine.

Vujović je naglasila da joj je drago što je MMF, s obzirom da su danas obavljeni prvi razgovori te organizacije sa Ministarstvom zaštite životne sredine Srbije ikada, prvi put u Srbiji, zainteresovana i za ekologiju i iznela očekivanje da će naša zemlja i u toj oblasti uz sva planirana ulaganja, ostvariti pozitivne pomake.

"Ekologija je jedan od prioriteta Vlade Srbije i očekujem da će rebalansom budžeta, resor koji vodim raspolagati sa dodatne četiri milijarde dinara za ulaganja u eko projekte", rekla je Vujović.

Jan Kes Martejn pohvalio je dosadašnje napore Ministarstva zaštite životne sredine i naglasio da je izuzetno zadovoljan što je uspostavljen dijalog sa tim resorom.

Misija MMF-a boravi u Srbiji povodom novog aranžmana, koji je imajući u vidu ekonomsku krizu nakon pandemije, od izuzetnog značaja za Srbiju i kredibilitet zemlje kod međunarodnih kreditora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujović sa predstavnicima MMF-a o planovima u zaštiti životne sredine

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Apr.2021

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović predstavila je danas šefu Misije Medjunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Janu Kes Martejnu planove i ekološke projekte, zakonsku regulativu i aktivnosti za unapredjenje kvaliteta vazduha, saopštilo je to ministarstvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.