Vujović: Stiglo mnogo pisama za kupovinu srpskih firmi

Izvor: Politika, 18.Sep.2014, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Stiglo mnogo pisama za kupovinu srpskih firmi

BEOGRAD –Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da postoji velika zainteresovanost investitora za privatizaciju društvenih preduzeća u Srbiji.

„Agenciji za privatizaciju je upućen veliki broj pisama o zainteresovanosti, a čak 60 odsto njih je kredibilno”, rekao je Vujović na regionalnom skupu o slobodnim zonama, održanom u Privrednoj komori Srbije.

Agencija za privatizaciju je objavila poziv investitorima 15. avgusta, a na spisku za privatizaciju nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << se 502 preduzeća, od kojih je 161 u restrukturiranju. Rok za dostavljanje pisama istekao je 15. septembra.

Detalje o pristiglim ponudama, prema očekivanjima, trebalo bi da objavi večeras premijer Aleksandar Vučić, kao i set mera koje će sadržati rebalans budžeta.

Govoreći o merama koje će sadržati rebalans budžeta, Vujović je rekao da se planira set mera koji će povećati prihodnu stranu i smanjiti troškove budžeta.

„Možda nas posle ovih mera danas neće voleti, ali će nam zato za nekoliko godina čestitati što smo rešili ovaj veliki problem”, rekao je Vujović.

Tanjug

objavljeno: 18.09.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar Vujović: Veliko interesovanje za kupovinu srpskih firmi

Izvor: Kurir, 18.Sep.2014

Agenciji za privatizaciju je upućen veliki broj pisama o zainteresovanosti, a čak 60 odsto njih je kredibilno, rekao je Vujović na regionalnom skupu o slobodnim zonama, održanom u Privrednoj komori Srbije..BEOGRAD - Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je danas da postoji velika zainteresovanost...

Nastavak na Kurir...

Stručni skup o izmjenama i dopunama zakona o stečaju

Izvor: Capital.ba, 19.Sep.2014, 07:42

BEOGRAD, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika organizovaće danas u Privrednoj komori Srbije stručni skup o implementaciji izmjenama i dopunama zakona o stečaju. O novinama u tom zakonu stečajnim upravnicima govoriće v.d direktora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika Ivana Matić,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.