Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2015, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Srbija mora da istraje u reformama

Ministar finansija Dušan Vujović izrazio je danas očekivanje da će makroekonomske reforme biti podržane strukturnim kreditima za restrukturiranje javnih preduzeća i velikih privrednih sistema, koji mogu da povežu Srbiju sa svetom.

Vujović je u Beču na biznis forumu Srbija-Austrija, ukazao da je važno da Srbija istraje u merama reformi, "posebno sada kada je njihova implementacija teška", kao i da domaća preduzeća postanu uspešna i konkurentna, objavilo je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << finansija.

On je privrednike iz Austrije upoznao sa reformskim merama koje Vlada Srbije preduzima i sa makroekeonomskim okruženjem u zemlji, istakavši da je cilj te politike uspeh u fiskalnoj konsolidaciji i strukturnim reformama, posebno u javnom sektoru.

Ministar finansija je pozvao austrijske privrednike da ulažu u sektore u Srbiji orijentisane na regionalna i globalno tržište, a koji mogu doprineti privrednom rastu i rastu izvoza iz Srbije.

"Ti investitori bi, osim političke stabilnosti i podsticaja koje Srbija daje ulagačima, imali i povlašćeni pristup tržištima od oko 800 miliona stanovnika, sa kojima naša zemlja ima sporazume o slobodnoj trgovini", rekao je Vujović.

On je austrijskim privrednicima, koji su zainteresovani da ulažu u Srbiji, poručio da sada u Srbiji mogu da dobiju građevinsku dozvolu za samo 28 dana, i da je izmenama zakona postignut i čitav niz drugih olakšica i poboljšanja administrativnih procedura.

"Zahvaljujući svemu tome u narednom periodu očekujemo otvaranje novih radnih mesta i više investicija u Srbiji", istakao je Vujović.

Ministar finansija je naveo da je bruto domaći proizvod Srbije vredan 35 milijardi evra godišnje i da može da se popravi kroz reindustrijalizaciju zemlje i uvođenje novih tehnologija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.