Vujović: Potrebno više stanica za merenje kvaliteta vazduha

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2020, 13:55

Vujović: Potrebno više stanica za merenje kvaliteta vazduha

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je danas će ministarstvo jedan od prioriteta u radu tog ministarstva biti kvalitet vazduha i da je potrebno da imamo mnogo više stanica za merenje kvaliteta vazduha u svim gradovima.

Na pitanje novinara kako komentariše to što je noćas bio jako zagrađen vazduh u Beogradu i okolini i šta će ministarstvo uraditi po tom pitanju, Vujović kaže da će nakon usvajanja budžeta 2021. godinu moći da predstavi i neke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veće projekte, ali da će svakako jedan od prioriteta biti i rešavanje zagrađenosti vazduha.

"Potebno je da imamo mnogo više mernih stanica u svim gradovima u Srbiji da bi mogli da pratimo kvalitet vazduha. Sledeće godine ćemo imati i subvencije za lokalne samouprave za zamenu kotlarnica", kazala je ona.

Vujović je istakla da je potrebna tešnja saradnja sa jedinicima lokalne smaoupave u rešvanju tog problema.

"Razgoraćemo sa njima o zagrađenju vazduha i lokalne samouprave su u obavezi da donesu i kratkoročne akcione planove, a one koje su ih usvojile da rade na primeni", naglasila je ministarka.

Upitana koja su tri prioriteta tog ministarstva, rekla je da će najviše aktivnosti biti po pitanju izgradnje fabrika za preradu otpadnih voda, upravljanja čvrstim opadom i aera zagađenje što podrazumeva pošumljavanje i drugo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irena Vujović: "Potrebno mnogo više stanica za merenje KVALITETA VAZDUHA"

Izvor: Blic, 01.Dec.2020

"Srbiji je potrebno mnogo više stanica za merenje kvaliteta vazduha", izjavila je danas nova ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, dodajući da će jedan od prioriteta u radu tog ministarstva biti kvalitet vazduha.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.