Vujović: Nema privatizacije javnih preduzeća u ovoj godini, ima prečih stvari

Izvor: Blic, 25.Jul.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Nema privatizacije javnih preduzeća u ovoj godini, ima prečih stvari

Ministar privrede Dušan Vujović izjavio je danas da ove godine neće biti privatizacije javnih preduzeća, ali da će u narednim godinama njihova privatizacija, odnosno dokapitalizacija, "ostati na stolu" kao stalni predlog.

"Biće stvar procene kada je pravi momenat da se krene sa tim, proces privatizacije Telekoma i takvih javnih preduzeća je dosta dugačak", kazao je Vujović, dodajući da će javnost biti na vreme upoznata sa tim da je pomenuti proces otpočeo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Pročitajte još Vujović: Penzije i plate u javnom sektoru manje do 10 odsto i NI DINAR VIŠE

Ove godine imamo drugih, prečih stvari na koje ćemo se fokusirati, istakao je Vujović, dodajući da su sva preduzeća, uključujući i javna, na tržištu i da privatizacija uvek postoji kao varijanta.

"U nekim situacijama, kao što je primer Elektroprivrede Srbije (EPS), verovatno se ne radi o privatizaciji, nego o dokapitalizaciji", napomenuo je Vujović.

On je istakao da će pitanje kada i kako će biti realizovana privatizacija nekog javnog preduzeća biti predmet konkretnog programa na nivou svake godine.

Kada je reč o privatizaciji Telekoma, Vujović je rekao da će to biti pitanje interesa strateških partnera iz cele Evrope.

"Cilj nam je da Telekom bude efikasna firma koja prati tehnologiju i valorizuje poziciju Srbije u regionu, odnosno u celoj Evropi", kazao je Vujović.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.