Vujanović podržao deportaciju srpskog sveštenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2011, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović podržao deportaciju srpskog sveštenika

SVETI STEFAN -

Crnogorski predsednik Filip Vujanović podržao je danas poteze policije koja je deportovala sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC) Sinišu Smiljića, ocenjujući da paroh nije poštovao javni red i mir.

Vujanović je na konferenciji za novinare nakon samita zemalja Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) na Svetom Stefanu rekao da je upoznat sa deportacijom tog paroha.

"Uveren sam da oni koji u Crnoj Gori borave na osnovu dozvola, a koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne poštuju javni red i mir mogu da očekuju da im bude otkazano gostoprimstvo bez obzira ko su, šta su i kome pripadaju", kazao je Vujanović.

On je istakao da "ljudi koji borave privremeno u Crnoj Gori moraju da poštuju njene zakone, javni red i mir, integritet građana i stabilnost zemlje".

"Podržavam poteze policije nakon krajnje incidentnog ponašanja sveštenika koji je ovde privremeno boravio i koji je uputio poruku nepoštovanja Crne Gore i nepoštovanja javnog reda i mira", rekao je Vujanović.

Smiljić je juče deportovan iz Crne Gore u BiH čiji je državljanin, nakon upada na poluostrvo Sveti Stefan grčkog zakupca "Adriatik propertiz".

Svešteniku je zabranjen ulazak u Crnu Goru na godinu dana "zbog remećenja javnog reda i mira i uzbunjivanja javnosti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.