Vujanović: Politička pitanja u institucije

Izvor: B92, 18.Okt.2015, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović: Politička pitanja u institucije

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović pozvao je na poštovanje ustavnog poretka, javnog reda i mira i rešavanje političkih pitanja u državnim institucijama.

"Interes građana Crne Gore je stabilnost i razvoj, i on mora biti iznad svih drugih interesa", naveo je Vujanović u izjavi za medije.

Vujanović će predsedavati sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost, sazvanom za danas popodne posle jučerašnjih događaja u Podgorici kada je policija prekinula protest Demokratskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fronta (DF) ispred zgrade parlamenta.

Povodom aktuelne situacije u vezi s protestima u Podgorici, Ministarstvo spoljnih poslova i evropskih integracija (MVPEI) i Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovali su brifing sa predstavnicima diplomatskog kora.

Predstavnici MVPEI i MUP su ukazali na neophodnost vraćanja političkog dijaloga u institucije, te ukazali na važnost zajedničkog rada na smirivanju tenzija i stabilizaciji prilika.

Kako navodi RTCG, oni su upoznali predstavnike diplomatskog kora sa detaljima aktuelnih događaja, istakavši da su predstavnici Uprave policije postupali u skladu sa zakonom i onako kako se od njih u ovakvim situacijama očekuje - profesionalno i u cilju zaštite javnog reda i mira, državnih institucija i ličnog i profesionalnog integriteta svakog građanina Crne Gore.

U centru Podgorice, kod Pošte Crne Gore, sinoć je došlo do sukoba policije i pristalica Demokratskog fronta, a na demonstrante je bačen suzavac. Polomljeno nekoliko izloga u glavnoj podgoričkoj ulici.

Policija je prethodno uklonila binu i šatore sa bulevara Svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta i prekinula proteste. Crnogorska policija saopštila je da je intervenisala protiv demonstaranata opozicionog Demokratskog fronta (DF), jer su pokušali da probiju policijski kordon i da nasilno uđu u skupštinu.

Lideri opozicije za večeras najavljuju nastavak protesta. Za to vreme predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović izrazila je zabrinutost zbog hapšenja dvojice novinara koji su izveštavali sa protesta u Podgorici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.