Vujačić: Flamenko je za nas neka vrsta terapije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2018, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujačić: Flamenko je za nas neka vrsta terapije

Savremeni flamenko sastav iz Sevilje "Puerto Flamenko" nastupiće večeras u beogradskom Domu omladine u okviru programa Gitar Art Festivala.

"Puerto Flamenko" je osnovan 2004. godine postaju brend fuzije izvornog oblika flamenka i moderne scene i režije, u potrazi za originalnim modernim izrazom koji se čvrsto temelji na univerzalnoj suštini flamenka.

U Beogradu nastupaju treći put pred davno rasprodatom velikom salom beogradskog Doma omladine.

"Puerto >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Flamenko" čine Abel Harana, Jesus Vasquez, Ruben Romero i Andrej Vujičić.

Vujičić je pred večerašnji koncert rekao Tanjugu da živi u Španiji već 27 godina i napominje da je za njega flamenko jako važna životna odrednica.

"Tradicionalni flamenko postoji i dalje u Španiji ima iskonsku povezenost sa zemljom i emocijama ljudi koji žive tu. Mi nastojimo da na našim nastupima sačuvamo esenciju flamenka, ali kontekst prezentacije tog muzičkog nasleđa menja se u savremenom dobu. Pred publikom nastojimo da promenimo kontekst pozornica a istovremeno sačuvamo srž flamenka. Mi volimo da poručimo kako ne menjamo flamenko za pozornicu već pozornicu za flamenko", kazao je Vujačić.

On napominje da je flamenko za članove benda neka vrsta terapije.

"Ono što je najgori deo koncerta za sve nas je organizacija našeg nastupa...Sve oko podešavanja tehnike...Kada se nađemo na pozornici onda nam je najlakše. kada dobar flamenko sa pozornice niko ne može da ga zaustavi. Kada je dobar koncert flamenko poput terapije vraća energiju i nama i publici" kazao je Vujačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.