Vučković: U PS SE sam glasala vodeći se evropskim vrednostima

Izvor: Blic, 16.Apr.2014, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučković: U PS SE sam glasala vodeći se evropskim vrednostima

Beograd - Potpredsednica Demokratske stranke Nataša Vučković izjavila je danas da u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nije glasala antiruski, već da se rukovodila vrednostima i ciljevima Saveta Evrope, a to je poštovanje teritorijalnog integriteta.

Vučković je gostujući na B92 rekla da nije očekivala ovakvu reakciju javnosti, tim pre što je to glasanje o rezoluciji kojom je Rusiji privremeno uskraćeno pravo glasa bilo zapravo rezultat kompromisa.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je pojasnila da je grupa poslanika htela da izbaci ruske poslanike iz Parlamentarne skupštine do kraja godine, da je napravljena Rezolucija kao odgovor na taj zahtev i da je ona glasala da ruski poslanici ostanu u Parlamentu.

Govoreći o optužbama da je glasala suprotno državnoj politici u vezi s Ukrajinom, Vučković napominje da poslanici u Savetu Evrope treba da budu predstavnici građana Srbije, a ne Vlade.

- Rukovodila sam se vrednostima Saveta Evrope, a jedan od njih je poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta jedne države, kao što i mi u Srbiji na tome insistiramo, pa imamo primer Kosova - naglasila je potpredsednica DS.

Prema njenim rečima, pitanje uskraćivanja prava glasa ruskoj delegaciji nije postavljeno bez povoda već zbog odluka i poteza Rusije u vezi sa Krimom.

Govoreći o predlogu da se predsednik parlamenta smenjuje na godinu dana, čime se otvara mogućnost i da neko iz opozicije bude predsednik, ona je rekla da je predsednik Skupštine u najužem kontaktu sa vladom i da je pitanje kako će komunikacija ići ako predsednik bude iz opozicije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS:Glasanje u skupštini rezultat kompromisa

Izvor: Akter, 16.Apr.2014

Potpredsednica DS-a Nataša Vučković izjavila je da u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope nije glasala antiruski, već se rukovodila ciljevima Saveta Evrope

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.