Vučković:Netačno da je DS odgovorna za osporavanje mandata

Izvor: B92, 11.Okt.2016, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučković:Netačno da je DS odgovorna za osporavanje mandata

Poslanica DS Nataša Vučković odbacila je kao netačne optužbe šefice delegacije Srbije u PSSE Aleksandre Đurović da iza osporavanja mandata delegaciji stoji DS.

Šefica delegacije Srbije u PSSE i poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Đurović navela je ranije danas da "samo socijalistička grupa PSSE nije htela da verifikuje mandate, jer su nezadovoljni što Nataša Vučković (DS) više nije u delegaciji".

"To je potpuno netačno. Tačno je da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << DS bila nezadovoljna što nema predstavnika u delegaciji, ali mi se nismo žalili nijednoj grupi u PSSE", rekla je agenciji Beta Nataša Vučković, koja je u bila u prethodnoj delegaciji Srbije u toj instituciji.

Ona je kazala da pretpostavlja da je socijalistička grupa PSSE tražila da se provere procedure, jer ta grupa prati da sve zemlje članice PSSE imaju svoje predstavnike u skladu sa proporcijom, odnosno sa time koliko koja politička stranka ima poslanika u skupštini u svojoj zemlji.

"Socijalistička grupe PSSE tražila je isto to i za Veliku Britaniju, Moldaviju", navela je ona.

Članovima srpske delegacije u PS Saveta Evrope u Strazburu danas na početku jesenjeg zasedanja osporeni su akreditivi na zahtev britanskog poslanika Alana Mila iz grupe socijalista.

Mil je rekao da srpska delegacija ne odražava u potpunosti sastav srpskog parlamenta što je neophodno po pravilima PSSE.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.