Vučković (DS) protiv bojkota parlamenta, demokrate bez ambicije da se povrate

Izvor: Beta, 18.Jul.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučković (DS) protiv bojkota parlamenta, demokrate bez ambicije da se povrate

Poslanica Demokratske stranke (DS) Nataša Vučković izjavila je da se ona protivi ideji bojkota parlamenta i da se sa jenjavanjem protesta postavilo i pitanje njegove dalje svrhe."Protiv bojkota sam. Dopuštam da je možda, u jeku protesta, bojkot parlamenta doprineo stvaranju nekog sinergijskog efekta. Ipak, uverena sam da bi poruke gradjanskog protesta bile prenete mnogo većem broju gradjana da smo ih mi, poslanici opozicije, prenosili i sa skupštinske govornice, koja se obavezno javno direktno prenosi, što je tekovina opozicione borbe iz 90-ih koju smo uporno branili. Sa jenjavanjem protesta postavilo se pitanje svrhe daljeg bojkota", izjavila je ona u intervjuu za nedeljnik Novi magazin.Nataša Vučković je rekla da joj od početka nije bilo razumljivo zašto nisu odmah postavljeni zahtevi opozicije za uvodjenje demokratskog reda i uspostavljanje stvarne političke rasprave u skupštini koji bi bili usmereni na ukidanje hitnog postupka osim u opravdanim slučajevima, ukidanje prakse objedinjavanja više zakona u jednu tačku dnevnog reda i ukidanje prakse poslanika većine da zloupotrebljavaju pravo na podnošenje amandmana da bi obespravili opoziciju. Govoreći o mogućnosti bojkota narednih parlamentarnih izbora, poslanica DS je navela da deluje da ne postoji konsenzus u tom pogledu."Zabrinjavajući su glasovi koji pozivaju na ometanje izbora. Bilo bi korisno da se opozicione ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučković (DS): "Protiv bojkota sam"

Izvor: Blic, 18.Jul.2019

Protiv bojkota sam, kaže poslanica Demokratske stranke Nataša Vučković, koja je zajedno sa poslanicom i stranačkom koleginicom Gordanom Čomić bila "na tapetu" svoje partije u vezi baš sa ovakvim stavom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.