Vučiću smeta što izbeglice arče srpsku ćebad

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučiću smeta što izbeglice arče srpsku ćebad

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, obilazeći centar za prihvat migranata u Kanjiži, razgovarao je sa njima i ponudio im pomoć države, ali i prokomentarisao da mu smeta što ćebad koju dobiju nose sa sobom i koriste da bi prekrili bodljikavu žicu na granici sa Mađarskom.

Porodice migranata su premijeru zatražile dodatnu količinu ćebadi jer su noći sve hladnije. Premijer je zbog nedostatka pokrivača kritikovao ministra Aleksandra Vulina i nadležne u Komesarijatu za izbeglice >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zato što nemaju ćebad.

- Država će obezbediti još ćebadi - obećao je premijer Aleksandar Vučić migrantima u prihvatnom centru u Kanjiži, ali je primetio da je 5.500 ćebadi već podeljeno, a da ih migranti koriste da njima prekriju bodljikavu žicu i tako prebace decu i porodicu u Madarsku.

Posle obećanja da će pomoći, Vučić je dodao: "A vidim da ćebadi ima svuda i u šatorima, da bi mi posle objasnili da oni ćebadima pokrivaju bodljikavu žicu da prebace decu".

Vučić je u četvrtak obišao Prihvatni centar za migrante u Kanjiži, kao i objekat koji će biti rekonstruisan i prilagođen smeštaju migranata u Subotici.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.