Vučiću nije mesto u Indiji, već u Banjaluci!

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jan.2017, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučiću nije mesto u Indiji, već u Banjaluci!

"Ukoliko Srbija pod Vučićem nije postala zemlja 'balkanskih špijuna', mnogo više od toga da li su se i gde sreli građanin Janković i građanin Stamatović, građanima Srbije i svim Srbima važnije je da saznaju zašto premijer naše države na dan Svetog Stefana nije na obeležavanju Dana Republike Srpske, kako mu i Ustav Srbije nalaže, nego je, baš danas, zapucao čak u Indiju, valjda tragom nekih spisa koji tvrde da su Srbi deo porodice indoevropskih naroda", pita Milan Stamatović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << predsednik opštine Čajetina i kandidat za predsednika Srbije.

On napominje da je srpski narod u Republici Srpskoj na referendumu odlučio da proslavlja 9. januar i da je Srbija kao garant opstanka srpskog entiteta u BiH obavezna da podrži svoje sunarodnike.

- Očigledno da vlast u Srbiji ne brine o svom narodu van granica države i da joj ne predstavlja problem da se odrekne svog nacionalnog identiteta radi dobrih odnosa sa EU i NATO-om, koji po svaku cenu želi da uspostavi svoju dominaciju na Balkanu - kaže Stamatović, podsećajući da je upravo NATO zabranio Vučiću da se pojavi u Banjaluci, kao što je isti taj vojni savez uzeo sebi za pravo da odlučuje da li je "u skladu sa zakonom" da vojni orkestar Oružanih snaga BiH nastupi na svečanosti u srpskom entitetu.

- O tome najbolje svedoči stalno odlaganje da se Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu dodeli diplomatski status kakav imaju i vojne snage NATO-a na teritoriji cele Srbije - ističe Stamatović i predlaže da, pošto već premijer Srbije lično sprečava da se to učini, takav isti srpsko-ruski humanitarni centar treba da se formira u Banjaluci jer će mu predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, za razliku od premijera i predsednika Srbije, bez razmišljanja dodeliti diplomatski status, kakav i zaslužuju da imaju ruski humanitarci koji pomažu srpskom narodu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.