Vučića slagali za kamp

Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2018, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučića slagali za kamp

Željko Vukelić, inicijator i osnivač prvog omladinskog patriotskog kampa u Srbiji najavio je krivične prijave protiv medija i pojedinaca koji su satanizovali rad ovog kampa i istovremeno zatražio od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića da kazne odgovorne u bezbednosnim službama koji su ih pogrešno informisali o svemu što se radilo na Zlatiboru, pre nego što je policija ekspresno zatvorila ovaj kamp.

Istovremeno, na zvaničnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sajtu kompanije E. N. O. T korporacije, čija su dvojica instruktora učestvovala u obuci srpskih mališana, navedeno je da neće odustati da se i u Srbiji, ali i u drugim delovima Evrope otvaraju ovakve letnje škole, međutim, da će ubuduće "slične aktivnosti nastaviti u tajnosti".

Ovim je zapravo samo nastavljena, poprilično konfuzna, priča o prvom omladinskom patriotskom kampu u Srbiji, organizovanom po ugledu na istovetne u Rusiji.

Mnogo toga nejasnog u utorak je na konferenciji za novinare u Novom Sadu pokušao da rastumači upravo Vukelić koji i dalje tvrdi da je sve oko organizacije i aktivnosti u kampu urađeno u skladu sa zakonom, ali i uz znanje ne samo MUP-a Srbije, već i Ministarstva odbrane.

- Sve relevantne institucije Srbije bile su upoznate još krajem maja ove godine. Čak su nas podržali i u Upravi za tradiciju, standard i veterane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane, jer su svi naši instruktori koji su vodili radionice zvanično licencirani i sa iskustvom u radu. Od Ministarstva odbrane smo čak tražili i konkretnu pomoć, ali su nas odbili samo zato što naše aktivnosti, kako su naveli, nisu uvrštene u godišnji plan i program.

Istovremeno, ne samo što smo policiji 23. jula dostavili dopis u kome smo taksativno nabrojali sve naše aktivnosti, već nas je tokom trajanja kampa policija tri puta obišla, ali svaki put uz pitanje da li imamo problema, jer je u blizini bio neki rok koncert - navodi Vukelić i dodaje da je ključan problem nastao zbog pogrešnih informacija koje su nadležne službe dostavile ministru policije, a zatim i predsedniku Srbije.

- Na osnovu tih informacija koje su oni dobili, i sam bih zatvorio kamp kojim sam rukovodio. Ali to nisu bile tačne informacije, zbog čega zahtevamo i od predsednika i od ministra da sankcionišu i kazne one koji su im dostavili lažne izveštaje - navodi Vukelić.

Na konstataciju da iz E. N. O.T korporacije najavljuju nove kampove u Srbiji, ali u ilegali, Vukelić kaže da se to neće dogoditi.

- Oni nisu organizatori kampova u Srbiji, a mi ćemo sigurno organizovati novi, ali ne tajno već ponovo transparentno, jer nemamo šta da krijemo - zaključuje Vukelić.

Razmatramo da uvedemo obavezni vojni rok, ne na godinu dana, već na šest meseci ili tri meseca, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je, pred novinarima na aerodromu u Batajnici, naveo da se razmatra mogućnost da se obavezni vojni rok uvede za oko tri godine, ali, kako je istakao to zavisi od više faktora, između ostalog i od finansijskih mogućnosti.

Na sajtu kompanije E. N. O. T navodi se da je zatvaranje kampa u Srbiji apsurd:

"Svi ti zaključci, sada potvrđeni ne samo na sopstvenom već i na evropskom tlu, daju ogroman prostor za sve naše pristalice u drugim zemljama. U stvari, nećemo više dovikivati neprijatelja takvim otvorenim informacijama o našim planovima.

Malo-pomalo. Zauzvrat, u nizu evropskih zemalja, u kojima su postojali ljudi koji su shvatili pogubni uticaj zapadne pseudocivilizacije, žele da obnove tradicionalne vrednosti. Naravno, uz našu pomoć. Dakle, možemo reći da postajemo međunarodni tim istomišljenika i već razmišljamo o započinjanju direktnog emitovanja za publiku engleskog govornog područja."

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Stamatović pozvao medije i Vučića da prestanu da kvalifikuju kamp na Zlatibou kao teroristički

Izvor: Beta, 23.Avg.2018

Predsednik opštine Čajetina i Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović danas je zatražio odgovor od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li on i Vlada Srbije stoje iza stavova u medijima da su ruski instruktori koji su radili u "Omladinsko-patriotskom kampu" na Zlatiboru "teroristi...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.