Izvor: RTS, 18.Avg.2020, 11:46

Vučića s odlazećim ambasadorom Švajcarske, povećati investicije i robnu razmenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Švajcarske Konfederacije Filipa Gea i zahvalio mu na uspešnoj saradnji tokom prethodne četiri godine. Istakli su da je značajno privlačenje više švajcarskih investicija na srpsko tržište.
Aleksandar Vučić je istakao da je ambasador Filip Ge dao značajan doprinos razvoju odnosa Srbije i Švajcarske, ocenivši da su politički dijalog i ekonomska saradnja u usponu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Saglasili su se da još nisu iskorišćene sve mogućnosti u oblasti privrede i da bi se trebalo fokusirati na privlačenje više švajcarskih investicija na srpsko tržište, kao i povećanje robne razmene.
Vučić je zahvalio na pruženoj pomoći u oblasti dualnog obrazovanja, koji se uspostavlja u Srbiji po uzoru na Švajcarsku kao zemlju sa jednim od najboljih obrazovnih sistema.
Izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da o dualnom obrazovanju mnogo nauči od Ursule Renold iz Švajcarskog ekonomskog instituta i naglasio da je dualno obrazovanje budućnost Srbije.
Ambasador Švajcarske je istakao značaj ostvarene saradnje u osnivanju naučno-tehnoloških parkova u Srbiji, ne samo u Beogradu, nego i u Nišu i Čačku.
Predsednik je ambasadoru Geu zahvalio na podršci Švajcarske evropskom putu Srbije.
Vučić i Ge su razgovarali i o situaciji u regionu, kao i o globalnim izazovima koje je nametnula pandemija koronavirusa, posebno za ekonomiju.
Tim povodom, Vučić je zahvalio na značajnoj donaciji koju je Švajcarska dala Srbiji za borbu protiv kovida 19.
Predsednik Srbije poželeo je ambasadoru Geu mnogo uspeha u nastavku diplomatske karijere.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i ambasador Švajcarske: Povećati robnu razmenu

Izvor: Danas, 18.Avg.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Švajcarske Filip Ge saglasili su se danas da još nisu iskorišćene sve mogućnosti u oblasti privrede saradnje i da se treba fokusirati na privlačenje više švajcarskih investicija na srpsko tržište, kao i povećanje robne razmene.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.