Vučić: žurim da nešto uradim jer znam kako ću da skončam

Izvor: Politika, 06.Sep.2013, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: žurim da nešto uradim jer znam kako ću da skončam

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da oseća odgovornost prema zemlji i građanima, da želi da što više završi, jer zna kako će da „skonča” i da mu se zato toliko žuri.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa otporima kojih će biti u najavljenoj ekonomskoj i sveukupnoj reformi, rekao da oseća odgovornost i dodao: „Znam kako ću da skončam, jer dobro znam svoj narod. Znam sebe, svoj narod i najviše ga volim na >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << svetu. Zato i znam kako ću da skončam”.

On je rekao da zato hoće što više posla da završi, da bi neko za 10, 15 ili 20 godina mogao da kaže da je neko nešto uradio.

„Zato mi se toliko žuri, jer znam da mi se približilo”, rekalo je Vučić.

--------------------------

Vučić:Cilj stvaranje zdrave i održive ekonomije

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ključni uslov za reforme koje moraju da se sprovedu promena svesti, a da je cilj da se stvori zdrava i održiva ekonomija, najavljujući i da će se reforma penzionog sistema završiti do kraja zime.

Vučić je na poslovnom ručku u organizaciji Američke privredne komore u hotelu Hajat rekao da će biti potrebno da se do kraja jeseni i zime završi veliki posao u sprovođenju reformi u ekonomskoj sferi.

„Biće teških i bolnih rezova, ali naš je cilj da stvorimo zdravu i održivu ekonomiju. Naš pristup biće stvaranje zdravog sistema sa zdravim pristupom i za to nam je potrebno da sprovedemo reforme u različitim sferma društevnog života u celini, a posebno u ekonomskoj sferi”, rekao je Vučić.

On je ocenio da je za to potreban novi zakon o radu, o planiranju i izgradnji, kao i reforma penzionog sistema za koju je rekao da će se završiti do kraja zime.

--------------------------

Vučić: Utakmica Srbija - Hrvatska test da li država funkcioniše

BEOGRAD – Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je današnja fudbalska utakmica Srbija - Hrvatska test za sve da li država funkcioniše uz poruku da je „Srbija ozbiljna država sa kojom nema igre”.

„Danas imamo test da li država funkcioniše ili ne. Nama ne može da se dogodi da dođete i nekažnjeno izlupate table sa latiničnim pismom, ćiriličnim, ovim ili onim pismom. To je u Srbiji nemoguće”, rekao je Vučić posle poslovnog ručka koji je u hotelu „Hajat” organizovala američka privredna komora.

Prema njegovim rečima, Srbija je ozbiljna država sa kojom nema igre, a oni koji misle suprotno „biće sankcionisani jasno i žestoko”.

Državni organi imaju obavezu da garantuju mir svakome ko dođe na utakmicu i tako će i da bude, rekao je Vučić.

Na pitanje o „Paradi ponosa”, Vučić je rekao da se time bavi MUP, da će se on time baviti „ako to stigne na sto u Biro za koordinaciju službi bezbednosti” i dodao da „ne izbegava tu temu”.

Privatizovani Telekom mora bi biti konkurentan

Prvi potpredsednik vlade Srbije izjavio je i da kada se razmišlja o privatizaciji Telekoma Srbija treba voditi računa o tome da li ta kompanija može da izdrži konkurenciju na tržištu, ali i o tome šta uraditi o novcima od prodaje.

„Ako mislite da taj novac treba da se baci u bunar, da se da u preduzeća u restrukturiranju, ili neka druga preduzeća, a da se ne zna kakav bi bio efekat na privredu, to je nemoguće”, rekao je Vučić novinarima posle susreta sa članovima Američke privredne komore u hotelu Hajat, u Beogradu.

Fudbalski klubovi moraju biti privatizovani

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da privatizacija fudbalskih klubova mora da se izvrši „ma ko se tome protivio”.

„Platićemo političku cenu, sići sa vlasti, ali će to morati da se reši”, rekao je Vučić novinarima, posle poslovnog ručka koji je u hotelu „Hajat” organizovanala američka privredna komora.

Vučić je rekao da „niko živ, ni uprave klubova, pa ni navijači” nisu za privatizaciju, ali da to mora da se izvrši, jer je besmisleno da država godišnje daje 10 miliona na njihovo funkcionisanje, umesto da toliko ubira od tih klubova.

On je rekao da su se mnogi uplašili privatizacije klubova, upravo zato što znaju da će to i da se desi.

Vučić: Bavim se suštinskim stvarima, ne besmislicama

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom smene vlasti u Beogradu da se bavi suštinskim stvarima, a ne besmislicama.

Vučić je reagujući na konstataciju novinara da se njegov stav o smeni vlasti u Beogradu još nije čuo, ponovio da se ne bavi besmislenim stvarima.

„Kao što vidite bavim se suštinskim pitanjima, besmislicama i besposlenim ljudima se, rekao sam, ne bavim”, poručio je Vučić.

Tanjug

objavljeno: 06.09.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Slede bolni i teški rezovi u ekonomiji. Reforma penzionog sistema do kraja zime

Izvor: medio.rs, 06.Sep.2013

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će Srbija do kraja zime završiti veliki posao u sprovođenju ekonomskih reformi koje podrazumevaju velike i teške rezove.

Nastavak na medio.rs...

Do zime novi zakoni

Izvor: Danas, 06.Sep.2013

Da bismo povećali zapošljavanje smanjićemo poreze i doprinose na rad, što će dovesti do prelivanja rada na crno u legalne tokove. Moraćemo da vodimo računa da to ne dovede do velike rupe u budžetu, ali da bude dovoljno da stimuliše firme da zapošljavaju ljude - izjavio je juče vicepremijer...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.