Vučić vodi računa o nama, vrlo smo zadovoljni. Njegov pristup je temelj dobre saradnje

Izvor: B92, 31.Okt.2020, 19:50

"Vučić vodi računa o nama, vrlo smo zadovoljni. Njegov pristup je temelj dobre saradnje"

Beograd -- Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto pohvalio je to što predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi računa o mišljenju vojvođanskih Mađara.

On kaže da je Mađarska vrlo smo zadovoljna time što su vojvođanski Mađari deo državne koalicije Srbije.

"Njegov pristup je veoma važan temelj vrlo dobre saradnje koju imamo", kazao je Sijarto za "Prvu" televiziju.

Ističe da su čestitali predsedniku Vučiću i novoj i staroj premijerki Ani Brnabić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedu na izborima i preuzimanje vlade, kao i da su srećni što su neki ključni ministri ostali u svojim resorima, među kojima je ministar finansija Siniša Mali.

On kaže da se nada da će Srbija rešiti kosovski problem, ali da rešenje tog problema ne treba da bude preduslov za ulazak Srbije u EU.

"Nije fer da to bude preduslov. To ne sme tako da bude", naveo je Sijarto.

Objašnjava da politički gledano neke zemlje u EU i Brisel smatraju da je "to politički preduslov", jer je "to dobra referenca za njih zbog čega ne bi podržali napredovanje integracija Srbije.

"To je veliki problem", zaključio je on.

Govoreći o pandemiji koronavirusa, Sijarto kaže da kada dođe do postojanja neke krize, nedostaje liderstvo EU.

"Svi mi, članice EU, borile smo se borile da dobijemo opremu: maske, uređaje, respiratore na istom tržištu u Kini, naši posrednici su se svađali, tukli su se oko toga ko će šta da uzme... Nije bilo nikakve koordinacije iz Brisela, jer te institucije mogu da upravljaju stvarima maksimalno u mirodopskim uslovima, kada imamo krizu nedostaje liderstvo EU", ocenio je šef mađarske diplomatije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sijarto: Zadovoljni smo odnosom Srbije prema Mađarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2020

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto izrazio je zadovoljstvo načinom na koji predsednik Srbije Aleksandar Vučić vodi računa o mišljenju vojvođanskih Mađara i što su oni deo državne koalicije..."Vučićev pristup i pogled na budućnost važan su temelj u dobroj saradnji koju imamo", rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.