Vučić uverava: Nikad više nećemo praćkama na avione

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jan.2016, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić uverava: "Nikad više nećemo praćkama na avione"

Premijer Aleksandar Vučić očekuje veliki "bum" namenske industrije u ovoj godini i poručuje da Srbija nabavlja oružje kako bi sebe zaštitila, a ne bilo koga napadala.

Vučić je izjavio da nije reč o tome da se osećamo ugroženo, već o tome da se razvojem namenske industrije razvija naša ekonomija u celini.

- Sada u Krušiku proizvodimo municiju kalibra 155 milimetara, što nismo ranije proizvodili, a možemo da prodamo koliko hoćete. Nije nama problem što >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su Hrvati kupili od Nemaca "pancir haubice", jer mi  ćemo imati "nore", koje su bolje od tih pancir haubica - poručio je premijer.

On je primetio da mu nije jasno šta će Hrvatska da radi sa balističkim raketama i lansirnim rampama.

- Molimo sve u našem okruženju da to ne rade, ali, ako rade, moraćemo da zaštitimo našu zemlju - rekao je premijer i dodao da je to svima rekao najdirektnije, i da je Amerikance zamolio da Hrvatskoj ne isporučuju to oružje.

- Ja se nadam da im neće dati, ako daju, mi ćemo da imamo spreman odgovor - rekao je premijer ne precizirajući kakav to odgovor ima u vidu.

- Moj posao je da Srbija bude bezbedna i zaštićena zemlja. Srbija želi mir, nikoga neće i ne želi da ugrožava, ali građani će biti zaštićeni. Nećemo više praćkama da idemo na lovačke avione, kao što smo ranije išli - rekao je predsednik vlade.

Vučić je rekao da očekuje ozbiljan "bum" u namenskoj industriji i pokazao skicu kako će izgledati fabrika namenske u Uzićima u požeškoj opštini, dve linije za proizvodnju municije, i koja će koštati između 20-27 miliona dolara, a ukupno će koštati 45 miliona evra zajedno sa građevinskim radovima.

- Očekujem da će to biti završeno do 1. maja -  zaključio je Vučić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Vučić: Nikad više praćkom na avione

Izvor: Vostok.rs, 08.Jan.2016, 10:42

08.01.2016. -..Premijer Srbije Aleksandar Vučić očekuje veliki „bum“ namenske industrije u ovoj godini i poručuje da Srbija nabavlja oružje kako bi se zaštitila, a ne bilo koga napadala...„Ne nabavljamo ništa i ne radimo ništa zbog Hrvatske, ali moramo da vodimo računa o zaštiti naše...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.