Vučić uručio stipendiju Dositeja najboljim studentima: Nije lako. Država računa na vas VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 26.Jun.2021, 20:31

Vučić uručio stipendiju "Dositeja" najboljim studentima: "Nije lako. Država računa na vas" VIDEO/FOTO

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je večeras stipendije Fonda za mlade talente "Dositeja" najboljim studentima.

Svečanost je održana u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca.

"Nije lako biti najbolji, niti je lako učiti danas kad se brzo živi. To stvara jednu obavezu i to mora da stvori obavezu i kod vas. Kada država na vas računa, onda imate dodatnu odgovornost. Ne možete više da se ponašate kako biste nekada. Morate da bude primer za sve druge", izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u svom obraćanju predsedni

Dodao je da bez velikih snova nema ni velikih dela i da baš zbog toga mladi treba još više da sanjaju.

"Molim vas da svoju ozbiljnost i odgovornost uvećate kako biste vi bili još uspešniji, ali i da bi država imala koristi. Uveren sam da mala podrška države pomaže da vi razumete da ste značajni. Vaša obaveza je da država bude bolje mesto za život onih koji dolaze posle vas", bio je jasan predsednik.

Izjavio je i da će se država boriti da primanja u zemlji budu veća, ali da to zavisi i od njih. Istakao je i da mlade generacije treba da se bore da što više njih ostane u Srbiji.

"Ja sam beskrajno zahvalan što sam neke od vas i video i čuo večeras. Želim vam da budete dobri ljudi, da brinete o svojoj porodici, o našem društvu, ali i da volite našu Srbiju", zaključio je Vučić.

Podsetimo, ove godine dodeljeno je skoro 1.500 stipendija, od kojih je 609 studentima Univerziteta u Beogradu.

Cilj Fonda je da podrži izuzetne mlade ljude i priži im priliku da unapređuju svoj dar, usavršavaju obrazovanje i podižu ambicije.

Stipendije "Dositeja" se dodeljuju za izvanredne rezultate i dostignuća u obrazovanju, kao i za nadarenost koja pleni posebnošću i otvara mnoštvo neograničenih mogućnosti za izuzetan uspeh.

Svečanosti su prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je i predsednik Fonda, te ministar prosvete Branko Ružić.

Ministar Udovičić je poručio da je od 2014. godine do danas uloženo više od 40 miliona evra u podršku više od 20.000 studenata.

"Obaramo sve rekorde u svim oblastima, i kada imamo nikada veći broj investicija, nikad više investicija u vas najtalentovanije, jer jedno ne isključuje drugo. Vi ste istinska snaga naše zemlje, a država je tu da vam pruži podršku", rekao je Udovičić, uz zahvalnost svima koji pomažu Fondu za mlade talente.

"Vi ste najbolji među najboljima, odabrali ste put pomeranja granica. Iza nas je nedelja ponosa, otrgli smo iz zaborava one koje su u svetsku istoriju upisali Srbiju. Ponosimo se vama, želimo da budemo deo vas i da vam pomognemo da slavite ime naše zemlje. Dali smo veći broj stipendija i povećali smo stipendije. Danas vas rekordnih 1.500 čini apsolutnu elitu među studentima. Koliko god ste jaki kao pojedinci, da biste bili uspešni, morate da imate dobar tim", zaključio je Udovičić.

Svečanost na Kolarcu počela je izvođenjem studentske himne "Gaudeamus igitur", u izvođenju hora "Mokranjac", a prikazan je i kratak film "200 najznamenitijih Srpkinja i Srba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić uručio stipendije "Dositeja" NAJBOLJIM STUDENTIMA: Svečanost u Kolarčevoj zadužbini (VIDEO)

Izvor: Blic, 26.Jun.2021

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je večeras svečanoj dodeli stipendija "Dositeja" najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Republike Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.