Vučić uputio telegram saučešća Putinu i Medvedevu

Izvor: B92, 03.Apr.2017, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić uputio telegram saučešća Putinu i Medvedevu

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić uputio je povodom eksplozije na stanici metroa u Sankt Peterburgu telegrame saučešća predsedniku i premijeru Rusije.

Najmanje 10 osoba je poginulo, a 50 ranjeno danas u eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu koju je Državno tužilaštvo Rusije okarakterisalo kao teroristički napad.

"Duboko nas je potresla vest o stravičnoj eksploziji na stanici metroa u Sankt Peterburgu koja je očito bezumni akt terorizma", naveo je Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u telegramu saučešća, a prenela Vlada Srbije.

Vučić je rekao da takvi događaji podsećaju sve da "zajednička i odlučna borba protiv te pošasti, koja nema mere i ne zna za granice" svima mora biti prioritet kako bi se zaštitili građani i omogućio im se život bez straha.

"Republika Srbija je spremna da, u okviru svojih mogućnosti, da svoj doprinos" naveo je Vučić i zamolio zvaničnike Rusije da porodicama nastradalih prenesu izraze najiskrenijeg saosećanja, a povređenima želje za brz oporavak.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.