Vučić uputio telegram saučešća Novom Zelandu

Izvor: Mondo, 15.Mar.2019, 10:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić uputio telegram saučešća Novom Zelandu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća generalnoj guvernerki Novog Zelanda Petsi Ridi nakon stravičnog masakra u toj zemlji.

Foto: Tanjug/AP/Mark Baker

U telegramu stoji:

Primite moje iskreno saučešće povodom nemilosrdnih napada na džamije u Krajstčerču, u kojima je stradalo mnogo ljudi i to dok su tražili mir u molitvi.

Ova tragedija šalje snažnu poruku svetu da moramo da budemo jedinstveni pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izazovima i okrutnošću terorizma, jer, u svojoj nameri da vlada strahom, terorizam nema granice i ne poštuje ljudske vrednosti. Na nama je odgovornost da jače štitimo zajedničke vrednosti i pravo na život u slobodnom svetu. Srbija će uvek biti na strani prava i pravde, zalažući se za jednakost svih nacija i religija.

Molim Vas da izraze mog dubokog saosećanja prenesete porodicama i prijateljima poginulih, a ranjenima želje za brz oporavak“, navodi se u telegramu predsednika Vučića.

Četrdeset osoba je ubijeno a više od 20 teško ranjeno u masovnim pucnjavama na dve džamije u Krajstčerču na Novom Zelandu.

Novi Zeland: Masakr u džamijama, 40 mrtvih! (FOTO)

Napadač je identifikovan - u pitanju je australijski državljanin Brenton Tarant, a u pritvoru se nalaze još tri osumnjičene osobe.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić uputio saučešće guverneki Novog Zelanda

Izvor: RTS, 15.Mar.2019

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća generalnoj guvernerki Novog Zelanda Petsi Ridi, povodom pucnjave u kojoj je poginulo najmanje 49 ljudi. . Primite moje iskreno saučešće povodom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.