Vučić upozorio na copycat fenomen: Već smo imali pretnju u drugoj školi

Izvor: B92, 03.Maj.2023, 19:37

Vučić upozorio na "copycat" fenomen: Već smo imali pretnju u drugoj školi

Ovakav slučaj može da dovede do pojave novih sličnih incidenata, što se naziva "copycat" fenomen, rekao je na konferenciji predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kako je Vučić potvrdio, već danas je zabeležena još jedna pretnja, za koju se kasnije ispostavilo da je bila neosnovana.

"Danas smo imali slučaj da je jedan učenik u Vojvodini odmah danas zapretio nečim. Odmah smo reagovali, zatvorili školu, odveli dete da se sa njim razgovara. Naravno, bila je potpno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << besmislena pretnja", rekao je Vučić u obraćanju povodom tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DA LI SRBIJI PRETI COPYCAT EFEKAT? Termin upotrebljen nakon zločina Džeka Trboseka, evo šta znači

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2023, 15:50

Termin je prvi put upotrebljen početkom 20. veka, nakon zločina inspirisanih Džekom Trbosekom...Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, kazao je da moramo da se izborimo protiv jednog psihološkog fenomena koji se zove "copycat", da se ne dozvoli kopiranje monstruoznog zločina, kao što je bilo pokušaja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.