Vučić u trodnevnoj poseti Francuskoj

Izvor: RTS, 14.Sep.2016, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u trodnevnoj poseti Francuskoj

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi u trodnevnoj poseti Francuskoj tokom koje će razgovarati sa predsednikom i premijerom Fransoa Olandom i Manuelom Valsom, kao i s drugim visokim zvaničnicima.
Trodnevna poseta srpske delegacije u kojoj su pored premijera četiri ministra biće posvećena i jačanju ekonomske saradnje. Predviđeno je potpisivanje četiri sporazuma, a najavljeni su i konferencija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o Srbiji i sastanci sa predstavnicima velikih francuskih kompanija.
Vučić će sa premijerom Valsom razgovarati na večeri u četvrtak, 15. septembra, dok će se sa predsednikom Francuske Olandom sastati u petak 16. septembra.
Predviđeni su i sastanci premijera Srbije sa predsednikom Senata Francuske Žerarom Laršerom, predsednikom Nacionalne skupštine Klodom Bartoloneom, kao i sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Venzelom, a biće potpisan i sporazum između Srbije i ove finansijske institucije.
Vučić će govoriti i u poslovnoj asocijaciji "Biznis Frans" gde će biti priređena konferencija o Srbiji, a sastaće se i sa predstavnicima velikih francuskih kompanija koje imaju projekte u Srbiji. Reč je o firmama "Suec Envajronment", "Vinči Eroport", "Veolia", "Alstom", "Dalkia", "Šnider Elektrik" i "Erbas".
Premijer Srbije će u Parizu, na Univerzitetu političkih nauka održati predavanje na temu "Stabilan Balkan kao uslov napretka Evrope".
U okviru posete, srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovaraće sa ministrom unutrašnjih poslova Francuske Bernarom Kaznevom, a njih dvojica potpisaće i sporazum o saradnji i obići službe za prevenciju terorizma i za borbu protiv huliganizma.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić u trodnevnoj poseti Francuskoj

Izvor: Beta, 14.Sep.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi od danas u trodnevnoj poseti Francuskoj tokom koje će razgovarati sa predsednikom i premijerom Fransoa Olandom i Manuelom Valsom, kao i s drugim visokim zvaničnicima.Trodnevna poseta srpske delegacije u kojoj su pored premijera četiri ministra biće posvećena...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.