Vučić u sredu u Berlinu s Merkelovom i Štajnamejrom

Izvor: Beta, 09.Jun.2014, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u sredu u Berlinu s Merkelovom i Štajnamejrom

BERLIN, 9. juna 2014. (Beta) - Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće u sredu i četvrtak u poseti Berlinu.

U sredu će, kako je najavljeno u saopštenju predstavnika za štampu nemačke vlade, savezna kancelarka Angela Merkel Vučića dočekati uz vojne počasti.

Glavne teme razgovora, navodi se u saopštenju, biće bilateralni odnosi, kao i evropske i ekonomske teme. Kancelarka Merkel i Vučić razgovaraće i o situaciji u regionu i pri tome o posledicama poplava >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << koje su pre nekoliko sedmica pogodile posebno Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Vučić je kao potpredsednik vlade i ministar odbrane već u dva navrata boravio Berlinu. S kancelarkom Merkel se, medjutim, u tim prilikama nije sastao.

Srpski premijer je u medjuvremenu stekao poverenje zvaničnika u Berlinu, pre svega kao političar spreman da ispunjava očekivanja i zahteve Evropske unije (EU) u vezi s Kosovom, odnosno normalizacijom odnosa Beograda i Prištine.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.