Vučić u ponedeljak u Finskoj

Izvor: Beta, 25.Jan.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u ponedeljak u Finskoj

BEOGRAD, 25. januara 2015. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u ponedeljak boraviti u Finskoj, gde će razgovarati sa direktorom kompanije "Sisu auto" o Fabrici automobila Priboj (FAP).

"Sledi nam raspisivanje tendera i stvaranje zajedničkog preduzeća sa `Sisuom` i vraćanje FAP-a u život", rekao je Vučić za televiziju Prva.

Vlada Srbije i finska kompanija "Sisu auto" su 30. maja u Priboju potpisale memorandum kojim je predvidjeno da ta firma >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << preuzme deo imovine FAP-a, gde bi pokrenula proizvodnju novih kamiona i delova za kamione.

Tada je najavljeno da će, na osnovu te investicije, u septembru u FAP-u biti zaposleno prvih 200 radnika, a kasnije još 400.

Memorandum su, u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića, potpisali ministar privrede Srbije Dušan Vujović i vlasnik finske kompanije.

Vučić se osvrnuo i na projekat "Beograd na vodi", za koji je kazao da svi misle da je "blesav" kad govori o njemu, iako svi mogu da vide da je 137 objekata sklonjeno, a "da će svi videti šta će se dešavati do leta".

Vučić je izjavio i da će poštovati odluku suda o incidentu na Paradi ponosa, u kojem je učestvovao i njegov brat Andrej.

"Ako neko nije isporučio dokumenta (zaštitniku gradjana), taj je kriv", poručio je Vučić.

Dodao je da će prihvatiti svaku odluku suda o incidentu koji se dogodio tokom Parade ponosa, jer je zakon iznad njega, iznad njegovog brata, ali i, kako je istakao i iznad zaštitnika gradjana Saše Jankovića.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vučić ide u Finsku, ugovara FAP

Izvor: B92, 25.Jan.2015

Premijer Aleksandar Vučić u ponedeljak će boraviti u Finskoj, gde će razgovarati sa direktorom kompanije "Sisu auto" o Fabrici automobila Priboj (FAP)..."Sledi nam raspisivanje tendera i stvaranje zajedničkog preduzeća sa Sisuom i vraćanje FAP-a u život", rekao je Vučić za televiziju "Prva"...Vlada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.