Vučić u knjizi utisaka: Srbija i Rusija će graditi još bolje odnose (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2024, 12:54

Vučić u knjizi utisaka: Srbija i Rusija će graditi još bolje odnose (FOTO)

Vučić nije krio ljubav prema ruskom narodu i kulturi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upisao se danas  u knjigu utisaka u Ruskom domu i u poruci izrazio uverenje da će Srbija i Rusija imati snage da u budućnosti grade još bolje odnose.

- Srećan sam što sam imao priliku da posetim Ruski dom i saznam mnogo o kulturi naših ruskih prijatelja i potvrdim tradicionalno i čvrsto prijateljstvo između srpskog i ruskog naroda. Uveren sam da ćemo u budućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imati snage da gradimo još bolje odnose. Želim vam uspeh u radu - napisao je predsednik Srbije.

Vučić je tokom posete posebno istakao saradnju dve zemlje u oblasti kulture i naglasio da ima i lični odnos prema Ruskom domu, jer je, kako je rekao tu dolazio kao dečak.

- Kada sam imao pet-šest godina, moj otac inače, iskreni veliki rusofil me dovodio. Crtani filmovi koje su Rusi pravili su bili stvarno najkvalitetniji i najbolji - rekao je on.

Naglasio je da je gledao i druge filmove i da prati i ruske medije i ruske televizije, jer kod nas, kako je rekao, može sve da se gleda.

- Ovde kod nas mogu da se gledaju i ruski i beloruski i kanali sa Zapada i zaista može sve da se gleda - naglasio je on.

Vučić rekao da se prijateljstvo između Srbije i Rusije ne može stavljati po strani čak ni u teškim vremenim, kao i da izuzetno ceni rusku kulturu, istučići divljenje prema liku i delu Fjodora Dostojevskog.

- Izuzetno cenim rusku kulturu. Kad kažem kultura, mislim i na književnost, slikarstvo, vajarstvo. Ne spadam u one koji će reći da Dostojevskog vole najviše, a Dostojevskog cenim najviše od svih svetskih pisaca, na njemu sam vaspitavan - rekao je Vučić i dodao da su Braća Karamazovi posebni zapisi.

 Kako je naveo, on nije jedan od onih koji će se diviti ruskoj kulturi, a prezirati rusku politiku.

- Naše je da poštujemo svoje prijatelje - rekao je Vučić.

Na pitanje šta misli kako će se tumačiti njegova poseta Ruskom domu, predsednik je rekao da se pravo prijateljstvo poznaje u teškim vremenima.

- Prijateljstvo dva naroda ne možete stavljati po strani u teškim vremenima. Ako to uradite, onda to nije prijateljstvo - rekao je Vučić.

Predsednik je tokom posete dobio sliku Ruskog doma na poklon, a uučeni su mu knjiga i članska karta biblioteke.

Vučića su u Ruskom domu dočekali direktor Jevgenij Baranov i ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko sa kojima je odgledao i   istorijski film o Rusiji i Srbiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.