Vučić u Veneciji: Srbija nudi punu političku stabilnost i najšire bescarinsko tržište

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2016, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Veneciji: Srbija nudi punu političku stabilnost i najšire bescarinsko tržište

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas u Veneciji italijanske investitore da svoj kapital investiraju u Srbiji, rekavši da ova zemlja nudi punu političku stabilnost i najšire bescarinsko tržište i dodao da takvu poziciju nema nijedna zemlja u Evropi.

Vučić, koji boravi u jednodnevnoj poseti Italiji gde prisustvuje prezentaciji investicionih potencijala Srbije, sastao se sa predsednikom regije Veneto Lukom Zajom, koji je predstavljajući Srbiju rekao da je "ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dobra prilika da italijanske firme upoznaju Srbiju", ali i da kompanije iz Srbije iskoriste svoju priliku na italijanskom tržištu, saopštila je Vlada Srbije.

"Srbija je pre dve godine krenula u teške i bolne reforme. Danas je naša ekonomska situacija veoma dobra. Premašili smo čak i prognoze MMF-a (Međunarodnog monetarnog fonda). Srbija nudi punu političku stabilnost i najšire bescarinsko tržište, kao što su tržišta Rusije, Kazahstana, Turske, a takvu poziciju nema nijedna zemlja u Evropi. Da sam na vašem mestu i da želim da zaradim nešto novca i da uložim u neku zemlju, išao bih u Srbiju", rekao je Vučić italijanskim investitorima.

Premijer Srbije je rekao da afirmacija regionalne saradnje i politika dobrosusedstva ostaju ključni prioriteti Srbije i dodao da je za Srbiju od velikog značaja aktivan angažman Italije u okviru Centralnoevropske inicijative i Jadransko-jonske inicijative.

Vučić je pozitivno ocenio saradnju Srbije i Italije na međunarodnom i regionalnom planu, dok su bilateralni politički odnosi na nivou strateškog partnerstva bez otvorenih pitanja.

U saopštenju se navodi da je od posebnog značaja saradnja sa Italijom u okviru drugog stuba Jadransko-jonske strategije sa glavnim tematskim okvirom i ciljem "Povezivanje regiona".

Vučić je naveo da je veliki broj kompanija iz regije Veneto već prisutno u Srbiji i ocenio da naše tržište postaje sve zanimljivije i da očekuje veći broj investitora iz Italije.

Prezentaciji investicionih potencijala Srbije u Veneciji prisustvovali su i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i bivši fudbaler Intera iz Milana Dejan Stanković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.