Vučić na samitu Višegradske grupe u Pragu: Važan dan za Srbiju

Izvor: RTS, 03.Okt.2019, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić na samitu Višegradske grupe u Pragu: Važan dan za Srbiju

U Pragu se održava samit Višegradske grupe na kojem učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
"Posebno smo počastvovani što možemo da prisustvujemo sastanku Višegradske grupe i našeg prijatelja Boruta Pahora (@borutpahor). Za Srbiju je ovo veoma važan dan i važan susret", napisao je Vučić na Instagram nalogu "Budućnost Srbije AV".

Na ovogodišnjem samitu, koji se održava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u dvorcu Lani, učestvuju predsednici Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije.
Vučić u Pragu boravi na poziv češkog predsednika Miloša Zemana, koji je pre tri sedmice boravio u poseti Beogradu.

Na sastanku veoma uticajne grupe u granicama Evropske unije, kako je najavljeno, biće reči o evropskom putu Srbije, a već je ranije na Odboru za Evropske poslove država članica Višegradske četvorke ocenjeno da je reforme koje je Srbija sprovela neophodno valorizovati kroz otvaranje novih poglavlja.

Današnji sastanak je i svojevrstan presedan. Osim što prisustvuje predsednik zemlje koja nije članica Višegradske grupe, govoriće se o temi o kojoj četiri predsednika nemaju konsenzus.

U dvorcu Lani u češkoj prestonici govoriće se, naime, i o Kosovu, nepunih mesec dana nakon što je češki predsednik Zeman u Beogradu najavio preispitivanje odluke o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.