Vučić u Mostaru, šta je dobio od Čovića

Izvor: Mondo, 09.Apr.2018, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Mostaru, šta je dobio od Čovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas posle podne u Mostar, gde se sastao sa hrvatskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, od kojeg je dobio lep poklon.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Za njihov susret vlada veliko medijsko interesovanje, te je ogroman broj televizijskih i novinarskih ekipa sačekao šefa srpske države ispred sedišta hrvatskog člana Predsedništva BiH.

Susret srpskog predsednika i hrvatskog člana >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Predsedništva BiH protekao je u skladu sa njihovim bliskim partnerskim odnosima, a započeo je ličnim poklonom koji je Čović spremio za dobrodošlicu srpskom kolegi.

Čović je naime srpskom predsedniku darovao, kao lični poklon, sliku "Pralje na Neretvi", 1976, autora, mostarskog slikara Vlade Puljića.

"Dragom prijatelju, Aleksandru Vučiću, Predseđedniku Republike Srbije od Dragana Čovića, hrvatskog člana Pređedništva Bosne i Hercegovine", navedeno je u posveti na poleđini slike.

Pacoli: Ne može to tako

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je danas da niko ne može dovesti u pitanje i onemogućiti potpuno i ravnopravno učešće predstavnika Prištine na samitu EU-zapadni Balkan u Sofiji. "Ovaj sastanak treba posmatrati kao priliku za davanje nove energije zemljama zapadnog Balkana: od jačanja infrastrukture, digitalnih, meduljudskih veza do bliže saradnje u borbi zajedničkih izazova kao što su bezbednost, migracija, geopolitički razvoj i dobrosusedski odnosi", napisao je Pacoli na Facebooku.

Vučić u Mostaru sutra otvara 21. Međunarodni privredni sajam, na kojem će se Srbija, kao zemlja - partner, predstaviti kroz učešće više od 60 najjačih srpskih kompanija, kao i pratećim kulturnim programom.

Vučić s Kolindom i vrhom BiH u Mostaru

Pored ekonomije i bilateralnih i regionalnih tema, predsednika u Mostaru očekuju i značajni politički razgovori, budući da će sutra razgovarati sa Bojkom Borisovim, predsednikom Bugarske koja predsedava EU, a jedna od tema mogla bi da bude predstojeći Samit EU - Zapadni Balkan, u Sofiji.

Španija je jedna od tri zemlje koje, prema dosadašnjim informacijama, neće da učestvuju u svojstvu članica EU ukoliko na tom samitu učestvuje samoprolašeno Kosovo, odnosno predstavnici Prištine.

Inače, predsednik Vučić je poslednji put boravio u Mostaru pre mesec dana, 6. marta, kada je učestvovao na trilateralnom sastanak članova Predsedništva BiH i predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Vučić je, tada, pozvao privrednik na sajam u Mostaru na kom je Srbija zemlja partner.

U Mostar, povodom Sajma privrede, dolaze i predsednik Crne Gore Filip Vujanović, i hrvatski premijer Andrej Plenković.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić stigao u Mostar, sastao se sa Čovićem

Izvor: Blic, 09.Apr.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas posle podne u Mostar, gde se sastao sa hrvatskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.