Vučić u Kučevu: Živeće se mnogo drugačije i bolje nego što se živelo

Izvor: B92, 06.Apr.2019, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Kučevu: Živeće se mnogo drugačije i bolje nego što se živelo

Kučevo -- Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Kučevu, gde je obišao Dom zdravlja, da će građani tog mesta do proleća naredne godine potpuno novi Dom zdravlja.

U taj projekat biće uloženo 1,1 miliona evra, podvukao je predsednik i dodao da se obnavlja ono što, kaže, decenijama nije renovirano.

Vučić je građanima Kučeva poručio i da će u toku ove godine imati potpuno rekonstruisan put do Majdanpeka, odnosno da će 21 kilometar vrlo lošeg puta biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obnovljen.

"Najvažnije za ljude u Kučevu je da pronađemo investitora", rekao je Vučić i izrazio očekivanje da će se naći konašno rešenje za ŠIK, Šumsko industrijski kombinat.

Predsednik je poručio da je država, zahvaljujući uređenim finansijama, u mogućnosti da uloži u taj kraj tri do četiri miliona evra.

"Odavno Srbija nije mogla da ulaže toliki novac u Kučevo. Danas možemo zahvaljujći vašem strpljenju", rekao je predsednik Srbije i dodao da se problemi ne rešavaju psovkama, već napornim radom. Vučić je zahvalio građanima na podršci koju su, kaže, uvek davali državi.

"Kada budemo uradili sve puteve, moći ćete da vidite velike promene, a one će značiti da ćemo povećavati penzije i da ćemo mladim ljudima moći da obezbedimo budućnost", rekao je Vučić.

Kučevo ćemo podići i živeće se mnogo drugačije i bolje nego sto se živelo, podvukao je predsednik.

On je u razgovoru sa rukovodstvom opštine i Doma zdravlja, ukazao da je najveći problem što se malo dece rađa, te da je prošle godine oko rođeno oko 60 dece u Kučevu, a da je umrlo oko 180 ljdi.

"Moramo da nađemo način da podignemo nataliteta, makar ga plaćali suvim zlatom", rekao je Vučić.

Predsednika su ispred Doma zdarvlja dočekali brojni građani, a među njima i deca obučena u tradicionalnu vlašku i srpsku nošnju, kao i predstavnici lokalne samouprave i predsednik opštine Vladimir Stojanović.

Zamenik direktora Doma zdravlja Ivan Rajičić rekao je za Tanjug da se u toj zdravstvenoj ustanovi leči oko 13.000 zitelja Kučeva, a radi 21 lekar i 53 medicinske sestre i tehičari.

Prva faza rekonstrukcije, koja je koštala 19,1 milion dinara je završena, a uključila je kompletnu obnovu bloka hemodijalize, na kome se trenutno leči 11 pacijenata, rekao je Rajičić za Tanjug. Takođe, zavrsena je kompletna instalaciona i vodovodna mreža.

"Očekujemo da nam stignu odobrena sredstva, kako bi počela druga faza rekonstrukcije vredna 111 miliona dinara", dodao je Rajičić.

On je pojasnio da ta faza podrazumeva i rekonstrukciju krova, novu fasadu, nabavku kotlova i uređenje platoa ispred Doma zdravlja. Sa predsednikom su u Kučevu ministar zdravlja Zlatibor Lončar i Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja, koja je obezbedila sredstva za obnovu Doma zdravlja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.