Vučić u Huaveju, pa sa samim političkim vrhom Kine

Izvor: Mondo, 26.Nov.2015, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Huaveju, pa sa samim političkim vrhom Kine

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas, poslednji dan posete Kini, sastankom sa predstavnicima kompanije Huavej, a predstoje mu razgovori sa predsednikom Kine Si Đinpingom i premijerom Li Kećiangom.

Foto: Biro za medije Vlade Srbije

Vučić je tokom posete Kompaniji Huavej razgovarao i sa srpskim studentima, učesnicima programa "Seme za budućnost".

"Pazite, predstavljanje zemlju"

Obraćajući se srpskim studentima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << premijer Vučić je istakao da Srbija ima talentovane ljude kojima nedostaje praksa. "Vi ovde ne učite samo za sebe, vi ovde predstavljate svoju zemlju. Ono što ćete vratiti u Srbiju od velikog je značaja za celu zemlju, a mi ćemo učiniti sve da dobijete priliku da svoje znanje u Srbiji i pokažete", izjavio je premijer Vučić.

Na sastanku se razgovaralo o napretku programa koji je dogovoren prilikom posete kineskog premijera Li Kećianga Srbiji.

Premijer Vučić zahvalio je predstavnicima kompanije Huavej na prilici da srpski studenti učestvuju u programu "Seme za budućnost", koji je od velikog značaja za Srbiju i istakao da se nada da će na srpskom tržištu biti još više mesta za tu kompaniju.

Potpredsednik Kompanije Jung Lu istakao je da je ta Kompanija spremna na veća ulaganja u Srbiji, gde već sarađuju sa Telekomom i EPS, kao i na poboljšanju kvaliteta kompjuterske opreme i povećanju broja stipendista iz Srbije.

Jung Lu je naglasio da Huavej promoviše talenat u IT sektoru u Srbiji.

"Smisao našeg projekta je da ponudimo inovativne proizvode i rešenja. Veoma smo ponosni na njega. Studenti iz 60 zemalja učestvuju u ovom projektu, Srbija već drugu godinu. Naš cilj je da najnovije tehnologije dovedemo u Srbiju", zaključio je Jung Lu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ U HUAVEJU: Susret sa srpskim studentima, učesnicima programa Seme za budućnost

Izvor: Kurir, 26.Nov.2015

PEKING - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas, poslednji dan posete Kini, sastankom sa predstavnicima kompanije Huavej (HUAWEI), a predstoje mu razgovori sa predsednikom Kine Si Đinpingom i premijerom Li Kećijangom...Vučić je tokom posete Kompaniji Huavej razgovarao i sa srpskim...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.