Vučić u BiH treba da se izvini

Izvor: B92, 13.Maj.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučić u BiH treba da se izvini"

Sarajevo -- Vučić bi morao u Sarajevu da izrazi žaljenje jer je 1995. pretio da će Srbija za svakog ubijenog Srbina ubiti 100 muslimana, kaže sociolog Janja Beč Nojman.

Komentarišući današnju posetu premijera Srbije Bosni i Hercegovini, ona je za portal Klix.ba ocenila da bi "to bi bio prvi manji korak ka izgradnji poverenja".

Janja Beč Nojman rekla je da bi Srbija mogla da učini i "još neke pozitivne geste" kojim bi se sadašnje "vođstvo distanciralo od ratne politike".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kao primer je navela "izgradnju spomenika za 200 hiljada dezertera iz Vojvodine, koji nisu hteli da učestvuju u ratovima na području bivše Jugoslavije koje je Srbija vodila '90-tih".

"Drugi korak, koji bi bio prepoznatljiv za narode u regionu, jeste da Srbija isplaćuje penzije za onih 519 žena u BiH koji imaju status žrtava rata, a kao žrtve silovanja. To bi bio gest koji bi mogao da otvori prozore ka izgradnji poverenja, a ne samo da imamo prazne reči", dodala je Beč Nojman.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u jednodnevnu zvaničnu posetu Bosni i Hercegovini, na poziv predsedavajućeg Veća ministara BiH, Vjekoslava Bevanda. To je prva Vučićeva poseta drugoj zemlji od kako je postao predsednik Vlade Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.