Vučić sutra u Minhenu

Izvor: RTS, 26.Jul.2015, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sutra u Minhenu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vućić boraviće sutra u radnoj poseti Minhenu. Premijer i predsednik PKS Marko Čadež razgovaraće sa predstavnicima 30 nemačkih kompanija
Srpski premijer će se u Minhenu sastati sa premijerom nemačke savezne pokrajine Bavarske Horstom Zehoferom i ministarkom za Evropu i regionalne odnose Beatom Merk, prenosi Tanjug.

Kako je saopštila vladina Kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za saradnju sa medijima, tokom radne posete predviđeni su i susreti Vučića sa predstavnicima privrede i bavarskih preduzeća - PKS i IHK Bavarske u okviru Biznis foruma koji u Minhenu organizuju privredne komore Republike Srbije i Savezne Republike Nemačke.
Predsednik Vlade Srbije i predsednik PKS Marko Čadež razgovaraće u Minhenu sa predstavnicima gotovo 30 nemačkih kompanija. Radni sastanak sa bavarskim privrednicima održava se u okviru posete srpskog premijera Bavarskoj, a organizuje ga Privredna komora Srbije uz podršku Privredne komore Minhena.
Na skupu u glavnom gradu Bavarske učestvovaće najviši predstavnici nemačkih firmi iz automobilske, metalske, elektro i prehrambene industrije.
Predsednik PKS Marko Čadež očekuje da će ova poseta doneti vrlo konkretne najave ulaganja u proširenje postojećih i nove kapacitete, koji će omogućiti otvaranje novih radnih mesta za građane Srbije. Ugledni bavarski menadžeri upoznaće se sa prednostima poslovanja i ulaganja u Srbiji i unapređenom poslovnom klimom.
Od 16 nemačkih pokrajina, Srbija ima najrazvijenije odnose sa Bavarskom, sa kojom ostvaruje veću spoljnotrgovinsku razmenu nego sa mnogim drugim pojedinačnim zemljama. Naš izvoz u Bavarsku iznosio je prošle godine bezmalo pola milijarde evra, uz suficit na našoj strani od 190 miliona evra. Od ukupnog srpskog izvoza u Nemačku, koji iznosi 1,3 milijarde evra, više od trećine se ostvaruje na tržištu Bavarske, navodi se u saopštenju Privredne komore Srbije. 
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BIZNIS FORUM: Vučić sutra u Minhenu

Izvor: Kurir, 26.Jul.2015

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sutra će boraviti u Minhenu, gde će razgovarati sa predstavnicima vlasti Bavarske pokrajine i učestvovati na Biznis forumu...Kako je najavljeno iz premijerovog kabineta, Vučić će se sastati sa premijerom nemačke savezne pokrajine Bavarske Horstom Zehoferom...

Nastavak na Kurir...

Pohvale i strepnje

Izvor: Danas, 26.Jul.2015

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je proteklog vikenda dva važna pisma podrške. Iz Londona mu je stiglo pismo britanskog premijera Dejvida Kamerona, u kojem hvali njegovo liderstvo i ističe uverenje da će srpske reforme dati rezultate. Vučiću je pismo uručio britanski ambasador...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.