Vučić sutra pregovara sa bankarima o povoljnim kreditima za privatnike

Izvor: Press, 11.Maj.2014, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sutra pregovara sa bankarima o povoljnim kreditima za privatnike

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije cilj razgovora jeste stvaranje boljeg poslovnog ambijenta za podsticanje investicija i ekonomskog oporavka i razvoja Srbije.

Vučić će se sutra u Palati Srbija sastati sa predstavnicima bankarskog sektora, stranih kompanija, građevinskih firmi i domaćih kompanija.

Najpovoljniji mogući krediti za privatni sektor, izvlačenje iz sive ekonomije i dramatično veće zapošljavanje, popravljanje poslovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ambijenta i jeftini stanovi i gradilišta po celoj zemlji četiri su mere koje će, prema rečima premijera Aleksandra Vučića, podići Srbiju. 

U intervjuu "Nedeljniku" premijer detaljno obrazlaže kako će se pomenuti ciljevi postići, te da će njihova realizacija biti omogućena uredbama koje vlada treba da propiše, a upitan kad sve to počinje, odgovara "odmah".

Premijer je kao prvu meru najavio subvencionisane kredite za privatni sektor, koji treba da omoguće da država praktično delimično pomogne privredu i smanji potrošnju. 

"Banke će dati milijardu i dvesta miliona evra subvencionisanih kredita. Dakle najpovoljnijih mogućih kredita koji će ići privatnom sektoru u Srbiji. Da bismo to nadomestili bankama, jer će to biti krediti po najmanjim mogućim kamatnim stopama, država će podstaći banke sa 60 miliona evra. To će biti izvanredna injekcija posebno za likvidnost naše privrede", uveren je premijer.

Drugi paket mera treba da omogući izvlačenje sive ekonomije i dramatično veće zapošljavanje ljudi, a to je, objašnjava, onaj deo gde ljudi rade na ugovor po delu, preko studentskih zadruga, na crno. 

Za popravljanje poslovnog ambijenta Vučić pominje da je izuzetno važno što naredne sedmice u skupštinsku proceduru ulaze kompletni zakoni o privatizaciji, zakon o stečaju, a u roku od 10-12 dana ide i zakon o radu, što je, konstatuje, brže nego što smo očekivali. 

Za jeftine stanove i "kranove po celoj zemlji", predviđen je poseban paket mera, jer to je, ocenjuje premijer Vučić, oblast u kojoj imamo najveće probleme, pre svega u građevinskoj industriji, koja beleži najveći pad iz godine u godinu. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.