Vučić sutra na otvaranju Bulevara Vudroa Vilsona

Izvor: Press, 15.Nov.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sutra na otvaranju Bulevara Vudroa Vilsona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra otvaranju Beogradskog parka, Bulevara Vudroa Vilsona i Ulice Nikolaja Kravcova. Otvaranje je zakazano za 12.00, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.
Foto:blic
Beogradski park, Bulevar Vudroa Vilsona i Ulica Nikolaja Kravcova nalaze se u okviru Beograda na vodi.
Kako je saopšteno iz istoimene kompanije, park će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prostirati na površini od 2,7 hektara, a u petak se otvara njegov prvi deo, veličine 1,8 hektara.

Foto: D. Milenković / RAS Srbija
Beograd na vodi
U okviru parka nalaze se, između ostalog, multifunkcionalni sportski teren, dečije igralište, stolovi za piknik i stoni tenis, kao i staza za šetnju i džoging.
Pored parka, biće otvoren i prvi deo Bulevara Vudroa Vilsona u dužini od jednog kilometra, kao i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, saopštio je BW.


Bulevar Vudroa Vilsona spajaće Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića, a inicijativu da ponese ime nekadašnjeg predsednika SAD pokrenuo je predsednik Srbije zbog njegove podrške srpskom narodu u Prvom svetskom ratu.
Na prostoru Beograda na vodi biće otvoren i prvi deo Ulice Nikolaja Kravcova, koja će spajati Savsku ulicu i Bulevar Vudroa Vilsona.
Kravcov je bio slavni sovjetski vojnik iz Drugog svetskog rata koji je svojom hrabrošću i nesebičnošću pružio neizmeran doprinos u oslobođenju Beograda oktobra 1944. godine.
Inicijativu za ime ove ulice podneo je takođe predsednik Vučić, a nedavno usvojili odbornici gradskog parlamenta.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ulica Nikolaja Kravcova i Bulevar Vudroa Vilsona otvoreni u Beogradu na vodi

Izvor: RTS, 15.Nov.2019

U kompleksu Beograda na vodi otvoreni su "Beogradski park", deo Bulevara Vudroa Vilsona i Ulica Nikolaja Kravcova. . Po slavnom sovjetskom vojniku iz Drugog svetskog rata Nikolaju Kravcovu dobila je ime nova ulica koja će...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.