Vučić sutra na inauguraciji predsednika Severne Makedonije

Izvor: B92, 11.Maj.2019, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sutra na inauguraciji predsednika Severne Makedonije

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra u Skoplju inauguraciji novoizabranog predsednika Severne Makedonije Steve Pendarovskog.

Pendarovski je prvi predsednik Severne Makedonije nakon promene imena države koje je usledilo na osnovu Prespanskog sporazuma vlasti u Skoplju i vlade Grčke.

Pendarovski je posle izbora izjavio da se nada skorom susretu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Odnosi sa Srbijom sada su vrlo dobri, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ocenio je on za beogradsku "Politiku" i poručio da će učiniti sve da se odnosi dve države razvijaju u pozitivnom pravcu.

Kandidat vladajuće koalicije predvođene Socijaldemokratskim savezom, Pendarovski je pobedio u drugom krugu izbora, 5. maja, kandidatkinju opozicione VMRO DPMNE Gordanu Siljanovsku-Davkovu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pendarovski inaugurisan! Vučić: Otklonićemo šumove

Izvor: Mondo, 11.Maj.2019

Novoizabrani predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski danas je inaugurisan u Skoplju. Inauguraciji prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić...Foto: Tanjug/AP Photo/Boris Grdanoski..Pendarovski je prvi predsednik Severne Makedonije nakon promene imena države koje je usledilo na osnovu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.