Vučić se sastao sa premijerom Sao Tome i Principe: Hvala na podršci FOTO

Izvor: B92, 07.Jul.2022, 07:13

Vučić se sastao sa premijerom Sao Tome i Principe: "Hvala na podršci" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsednikom Vlade Demokratske Republike Sao Tome i Principe Žoržom Bomom Žezusom.

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Dvojica sagovornika su diskutovala o potencijalima za razvoj ekonomske saradnje, te saradnje u različitim oblastima, poput obrazovanja, i to u vidu školovanja studenata iz Sao Tome i Prinsipea u Srbiji.

Predsednik Vučić posebno je zahvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na principijelnoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu, koju Sao Tome i Prinsipe pruža Srbiji.

Premijer Bom Žezus je izrazio nadu da će saradnja sa Srbijom biti unapređena, posebno u oblasti poljoprivrede i istakao da je njegova zemlja veoma zainteresovana za uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Srbije, a izvoz vanile, kafe i drugih proizvoda u Srbiju, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

"Poželeo sam dobrodošlicu premijeru Žoržu Bomu Žezusu, prvom predsedniku Vlade Demokratske Republike Sao Tome i Prinsipe koji je posetio Srbiju i zahvalio mu na principijelnoj podršci te zemlje suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije", napisao je predsednik na svom Instagram profilu uz fotografiju sa predsednikom Vlade Demokratske Republike Sao Tome i Principe .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.