Vučić se sastao sa predstavnikom ruske Dume FOTO

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 14:03

Vučić se sastao sa predstavnikom ruske Dume FOTO

Predsednik Srbije sastao se danas sa predsednikom Komiteta za Međunarodne poslove Državne Dume Federalne Skupštine Rusije Leonidom Sluckim.

On mu je tom prilikom uručio ikonu Gospoda Isusa Hrista, poklon patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila.

"Hvala Njegovoj svetosti patrijarhu moskovskom i sve Rusije Kirilu, na divnom poklonu!", napisao je Vučić na instagramu budućnostsrbijeav uz fotografije sa sastanka.

Prethodno, predsednik Republike Srbije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vučić primio je danas specijalnog izaslanika premijera Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan ser Stjuarta Piča, sa kojim je razgovarao o situaciji u regionu, kao i o budućoj saradnji u cilju izgradnje poverenja i zajedničkog zalaganja za održivi mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Takođe, u 13 sati Vučić će se sastati sa premijerom Bugarske Kirilom Petkovom. Sastanak je zakazan za 13 časova, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić bi, takođe, trebalo danas da ima telefonski razgovor sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Do razgovora dva najviša zvaničnika EU i Srbije dolazi dve nedelje nakon sastanka Saveta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU i razgovora koje je premijerka Ana Brnabić imala sa predsednikom Mišelom u Briselu.

U diplomatskim izvorima u Briselu navode da bi ovaj razgovor trebalo da posluži kao razmena mišljenja dva predsednika o napretku Srbije na putu evrointegracija, odnosima EU i Srbije, ali i opštoj bezbednosnoj i energetskoj situaciji u regionu i jugoistočnoj Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREDIVAN POKLON STIGAO IZ BRATSKE RUSIJE: Predsednik Vučić se sastao sa Leonidom Sluckim (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2022

Predsednik je dobio predivan poklon...Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je predsednika Komiteta za Međunarodne poslove Državne Dume Federalne Skupštine Ruske Federacije Leonida Sluckog...Predsednik Vučić je od Sluckog dobio na poklon ikonu sa likom Isusa Hrista...A post shared...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

RETROSPEKTIVA Dan važnih sastanaka: Vučič sa predstavnicima Ujedinjenog Kraljevstva, Bugarske i Rusije (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2022

Sastanci koje je danas imao predsednik Srbije bili su od suštinske važnosti za Srbiju..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan ser Stjuartom Pičom, nakon čega je usledio sastanak sa predsednikom Komiteta za Međunarodne...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.