Vučić: Optužuju nas za Interpol!

Izvor: Mondo, 23.Nov.2018, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Optužuju nas za Interpol!

Onemogućavanje trgovine sa Kosmetom predstavlja najznačajniji pokušaj destabilizacije Srbije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka sa ministrima u Vladi Srbije, sazvanog povodom jutrošnjeg upada ROSU na sever KiM.

Foto: Mondo/Goran Sivački

 "Uvođenje taksi je anticivilizacijski čin, kršenje slobode kretanja robe, kapitala i usluga. Ono što su uradili to su učinili iz nama nepoznatih razloga, i za to su dobili podršku pojedinih zemalja", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << naglasio je Vučić.

Ono što su uradili, uradili su nepoznatih razloga. Oni to pravdaju agresijom Srbije i dobili su podršku velikih sila. Oni Srbiju okrviljuju zbog toga što je pobedila u glasanju za Interpol. Nemaju nama šta drugo da zamere. Nemaju te sile šta da kažu ni BiH. Pokušaćemo da koordinišemo aktivnosti sa BiH", kazao je predsednik.

On je istakao da je očigledno da histerija u Prištini ne prestaje.

"Optužili su nas za Interpol iako mi nismo tražili to glasanje. Rekli smo im – nemojte da tražite ulaz u međunarodne organizacije, to mora da bude deo sveobuhvatnog dogovora. Izjava Ramuša Haradinaja nije slučajna...To što je rekao" idemo sa ovim meram u kojima Srbija mora za mesec dana mora da primzna Kosovo ili ćemo da srušimoo vlast u Beogradu." Nije on to smislio, neko mu mu je doneo papir u kancelariju."

Predsednik kaže i da oni ističu da će ići do kraja kako bi pokazali, kako navode, da su država 100 posto.

"Napravili su bilborde “Kosovo je danas država 100 %.” Njima je to igra. To je za njih priča za političku upotebu i ništa ih drugo ne interesuje. Mi postavljamo pitanje zašto je Hašim Tači i ono malo što su Srbi dobili društvene imovine, njima oduzeo merama. Juče smo krenuli sa upozorenjima da će sve ono što rade izazvati katastrofu velikih razmera. Imajući u vidu njihovu odlučnost da guraju do kraja, mi moramo da se pripremimo na dugotrajnu borbu našem narodu koja neće biti ni laka, ni jednostavna ni jeftina",  izjavio je Vučić.

On je objasnio da će njihov pokušaj izlaska iz ove situacije biti sledeći - da prihvatimo da im damo sve u energetici, a oni će onda vratiti takse zauzvrat.

"Srbija neće da pristane na nove ucene. Povucite tafire, nezakonite, varvarske, protivcivilizacijske... Kada ih povučete, odmah ćemo da razgovaramo na temu koju hoćete, ali dok to ne uradite, da nam divljačkim potezima uvodite u novu realnost - nismo glupi, ali nema tog pritiska koji možete da napravite", poručio je Vučić.

On se sastao večeras u 19 sati sa ministrima zbog jutrošnje demonstracije sile Prištine na severu Kosova.

Izvor: Tanjug

On je od jutros imao niz sastanaka sa šefovima srpskih bezbednosnih snaga, kao i ambasadorima Kine i Rusije, a telefonom je razgovarao sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, sve u svetlu najnovije krize na Kosovu i Metohiji nakon hapšenja četvorice Srba.

SVE O KRIZI NA KOSOVU: Upad ROSU u Mitrovicu!

Zbog aktuelnih dešavanja na Kosovu i Metohiji premijerka i nekoliko ministara, kao i gradonačelnik Beograda otkazali su svoje za danas najavljene aktivnosti.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.