Vučić se sastao sa ambasadorom Belorusije

Izvor: RTS, 15.Jun.2020, 12:35

Vučić se sastao sa ambasadorom Belorusije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Belorusije u Beogradu Valerijem Briljovom. Vučić i Briljov saglasili su se da se svi oblici saradnje dveju zemalja uspešno razvijaju, zahvaljujući i intenzivnijem političkom dijalogu na najvišem nivou.
 
Predsednik Vučić je rekao da je "jak impuls razvoju srpsko-beloruskih veza dala prošlogodišnja zvanična poseta predsednika Lukašenka, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << doslednog i pouzdanog prijatelja naše zemlje", saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima predsednika Republike.

Vučić je naglasio da se to prijateljstvo posebno manifestuje snažnom podrškom Belorusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Predsednik Vučić je zamolio ambasadora Briljova da uputi pozdrave predsedniku Lukašenku. 
Dvojica sagovornika su konstatovali da je, posle epidemije koronavirusa, najvažnije usmeriti aktivnosti na društveni i ekonomski oporavak.
Predsednik Vučić je izrazio spremnost da, ukoliko je potrebno i u okviru postojećih mogućnosti, Srbija uputi medicinsku pomoć Belorusiji.
Predsednik Vučić i ambasador Briljov su razgovarali o konkretnim koracima za jačanje ekonomske saradnje.
Ambasador Briljov je izneo nekoliko predloga za saradnju srpskih i beloruskih kompanija, kao i za plasman srpskih proizvoda na belorusko tržište, što bi uvećalo spoljnotrgovinsku razmenu.
Sastanak je održan u zgradi Predsedništva Republike Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.