Vučić: Svaki susret sa Orbanom izuzetan, ali današnji ima posebnu simboliku

Izvor: B92, 20.Avg.2023, 09:22

Vučić: Svaki susret sa Orbanom izuzetan, ali današnji ima posebnu simboliku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru.

Vučić se prethodno sastao sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, a u popodnevnim satima očekuje ga bilateralni susret sa predsednikom Turske Redzepom Tajipom Erdoganom.

Predsednik Vučić razgovaraće danas i sa srpskim atletičarima koji učestvuju na Svetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Budimpešti.

U večernjim satima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa premijerom Mađarske i ostalim svetskim liderima pratiće ovo sportsko takmičenje, a nakon toga prisustvovaće prijemu povodom 20. avgusta - Dana državnosti Mađarske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je svaki susret sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, koga smatra prijateljem, izuzetan, ali da današnji ima i posebnu simboliku.

"Danas je veliki mađarski praznik, Sveti Ištvan, čiji su život, poreklo i istorijska uloga u teškim vremenima vladavine, trajno obeležili ove prostore i postavili temelje mađarske suverenosti, kao i regionalnih prilika", rekao je Vučić, a objavljeno je na Instagramu buducnostsrbijeav, nakon njihovog sastanka u Karmelićanskom manastiru.

Ukazao je da je zato današnji susret poseban, zahvalio Orbanu na velikoj časti i čestitao premijeru i narodu Mađarske praznik.

"Hvala Vam, dragi prijatelju Orban, na ovoj velikoj časti i od srca čestitam Vama i bratskom narodu Mađarske ovaj veliki praznik!", naveo je Vučić.

Predsednik Srbije se prethodno sastao sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, a u popodnevnim satima očekuje ga bilateralni susret sa predsednikom Turske Redzepom Tajipom Erdoganom.

Predsednik Vučić razgovaraće danas i sa srpskim atletičarima koji učestvuju na Svetskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Budimpešti. U večernjim satima, sa premijerom Mađarske i ostalim svetskim liderima pratiće ovo sportsko takmičenje, a nakon toga prisustvovaće prijemu povodom 20. avgusta - Dana državnosti Mađarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.