Vučić se obraća građanima u nedelju u 11 časova: Šta će reći?

Izvor: Piplmetar.rs, 19.Mar.2023, 06:30

Vučić se obraća građanima u nedelju u 11 časova: Šta će reći?

Danas Onlinedanas 00:19

Foto: prinscreen / RTS
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u suboru uveče je, nakon trilateralnog sastanka u Ohridu najavio da će se sutradan obratiti javnosti, a prema saznanjima Novosti obraćanje će poleti u 11 časova.
Vučić je naveo da je na sastanku u Ohridu postignut dogovor u vezi sa pojedinim tačkama, ali da on ništa nije potpisao.
Kako je istakao, građanima će tom prilikom predočiti sve tačke i reći čemu se razgovaralo >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << na sastanku.
Vučić je novinarima rekao da će implemetacioni plan „morati da se nadograđuje“ i da će tačke koje su dogovorene „postati deo pregovaračkog okvira za svaku od strana“ u pregovorima sa Unijom.
„Nekakav dogovor smo postigli, ovo neće biti sve, ovih nekoliko tačaka koje smo dogovorili postaće deo pregovaračkog okvira za svaku od strana. U procesu koji je dugačak i ozbiljan, Evropski savet će procenjivati koliko je ko uradio iz implementacionog plana koji će morati da bude proširen iako meni ne bi smetalo da ostane ovakav“, kazao je Vučić.
Naveo je da na današnjem sastanku „nije ništa potpisao“ i ocenio da je za Beograd veoma značajno što je „kao prioretna obaveza stavljeno formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), i to u skladu sa prethodno postignutim sporazum u okviru dijaloga“.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Opširnije
Izvor: Danas.rs


Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DANAS TAČNO U 11 ČASOVA! Vučić se obraća Srbiji nakon sastanka u Ohridu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas javnosti povodom razgovora u Ohridu...Vučić će u obraćanju javnosti predviđenom za 11 časova predstaviti pojedinosti u vezi sa planom implementacionog aneksa o kojem je bilo reči u subotu tokom razgovora sa premijerom privremenih prištinskih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Podstaknuta neznanjem ili željom da naudi Srbiji: Petković poručio da Đurđević Stamenkovski na besmislen način komentariše sastanak u Ohridu

Izvor: 24sedam.rs, 19.Mar.2023

"Može se razumeti njena panika i nezadovoljstvo zbog toga što predsednik Aleksandar Vučić nije ništa potpisao u Ohridu", rekao je Petković

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.