Izvor: RTS, 04.Feb.2022, 14:36

Vučić sa zvaničnicima na otvaranju ZOI u Pekingu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji prisustvuje ceremoniji svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, susreo se tom prilikom sa kolegom iz Poljske Andžejom Dudom, knezom Albertom II od Monaka i šeikom Mohamedom bin Zajedom.
"Sa predsednikom Poljske Andžejom Dudom u prijateljskom razgovoru na velelepnom stadionu u Pekingu pred otvaranje ZOI", napisao je Vučić na Instagramu uz fotografije sa poljskim predsednikom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Naveo je da su konstatovali da Poljska i Srbija postaju sve važniji spoljnotrgovinski partneri, a da je međusobna razmena skoro dostigla iznos od nezamislivih dve milijarde evra.
"Ko god bude izabran za predsednika Srbije, imaće čast da u 2022. godini ugosti Andžeja Dudu u Beogradu", ukazao je Vučić.
Predsednik Srbije na ceremoniji svečanog otvaranja razgovarao je i sa knezom Albertom II od Monaka.

"Izuzetna je čast i privilegija prisustvovati ceremoniji svečanog otvaranja 24. Zimskih olimpijskih igra u Pekingu", napisao je Vučić na Instagramu uz snimak sa velelepnog stadiona.
"Ovaj veličanstveni događaj posmatram sa knezom Albertom II od Monaka, koji me uskoro očekuje u zvaničnoj poseti", napisao je Vučić.

Predsednik je sa šeikom Muhamedom bin Zajedom razgovarao o saradnji Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.
"Sa dragim prijateljem Šeikom Muhamedom Bin Zajedom na otvaranju Zimskih olimpijskih igara razgovarao sam o ekonomskoj saradnji Srbije i UAE, kao i zajedničkom, važnom projektu, fabrici vakcina, koju uz pomoć zemlje domaćina, Kine, u martu treba da otvorimo u Beogradu", naveo je Vučić na Instagramu.
U Pekingu su svečano otvorene 24. ZOI, koje zvanično otvara kineski predsednik Si Đinping.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"U PRIJATNOM RAZGOVORU NA VELELEPNOM STADIONU" Vučić na otvaranju ZOI, društvo mu prave predsednik Poljske i Knez Albert od Monaka (VIDEO)

Izvor: Blic, 04.Feb.2022

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji prisustvuje ceremoniji svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu susreo se tom prilikom sa kolegom iz Poljske Andžejom Dudom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.