Vučić sa svetskim liderima u Kini

Izvor: Press, 15.Maj.2017, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa svetskim liderima u Kini

Okrugli sto svetskih lidera, koji se održava u okviru Foruma "Pojas i put za međunarodnu saradnju" počeo je rano jutros po srednjeevropskom vremenu u Pekingu.
Foto:B92.net
Okruglom stolu prisustvuje i premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će imati svoja izlaganja u sesijama Okruglog stola.
U Međunarodnom konferencijskom centru na Jenći jezeru učestvuju šefovi država >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ili vlada 28 zemalja i šefovi tri međunarodne organizacije UN, MMF i Svetske banke. 

Pored domaćina predsednika Kine Si Djinpinga, koji je otvorio Okrugli sto, prisutni su predsednik Ruske federacije Vladimir Putin, predsednik Turske Redžep Taip Erdogan, predsednik Češke Miloš Zeman, premijeri Mađarske Viktor Orban, Grčke Aleksis Cipras, Poljske Beata Šidlo...
Predsednik Kinje Si Đinping je na otvaranju Okruglog stola poručio da bolje rezultate u svim segmentima treba tražiti kroz saradnju, a ne fragmentaciju i protekcionizam. 

Si je u obraćanju svetskim liderima ocenio da je ovo vreme velikih promena i napretka, vreme nove runde naučne i industrijske revolucije, ali i u kome smo suočeni sa velikim izavozovima, te je neophodno imati tešnju saradnju kako bi se našli odgovori na novopostavljena pitanja. On je u tom smislu podvukao da inicijativa "Pojas i put" potiče iz Kine, ali pripada svetu sa idejom povezivanja više delova sveta, nacija i kultura. 

To je, prema njegovim rečima, inicijativa otvorene saradnje koja se fokusira na azijski i evropski kontinet, ali je otvorena za sve i ne isključuje nikoga. 

Na Forumu koji je otvoren juče učestvuje više od 100 zemalja sa više od 1.500 predstavnika na skupu. 

Okrugli sto počeo je sesijom na temu "Politika sinergije za tešnje partnerstvo", a premijer Srbije govoriće na temu ljudskih resursa i razmene, a takodje će se obratiti i na drugoj sesiji Okruglog stola o mogućnostima zajedničke saradnje i razvoja.



Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.