Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa švajcarskom zvaničnicom o dualnom obrazvanju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je na sastanku sa predsednicom Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske Ursulom Rejnold rekao da saradnja u oblasti obrazovanja predstavlja jedan od najznačajnijih segmenata već dobrih bilateralnih odnosa Srbije i Švajcarske, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Vučić je posebno istakao da je razvoj dualnog obrazovanja jedan od strateških ciljeva Vlade Srbije koji će omogućiti dalje smanjenje stope nezaposlenosti, dostizanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << održivog razvoja srpske privrede, sprečavanje odliva stručnog kadra i kvalifikovane snage i pripremiti mlade ljude da rade u najboljim kompanijama u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije je zahvalio sagovornicima na dosadašnjoj pruženoj pomoći i saradnji na ovom planu i rekao da Srbija smatra Švajcarsku zemljom sa jednim od najboljih obrazovnih sistema i da upravo zbog toga želi da primeni njen model dualnog obrazovanja i prilagodi ga uslovima u Srbiji.

On je takođe zahvalio na pomoći švajcarske Vlade od osam miliona švajcarskih franaka za implementaciju projekta "Od obrazovanja do zapošljavanja (E2E)" u opštinama Knjaževac, Kragujevac, Kruševac, Novi Pazar i Pirot a kojim se omogućava lakše zapošljavanje mladih.

Predsednica Saveta Rejnold pohvalila je rad svih institucija koje rade na implementaciji dualnog sistema u Srbiji i zahvalila predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju po ovom pitanju.

Na sastanku je dogovoreno da se u decembru ove godine u Beogradu održi konferencija na kojoj se planira učešće preko hiljadu kompanija i gde će biti predstavljene sve prednosti dualnog obrazovanja i dostupnost kvalifikovanih kadrova za dalji razvoj ukupne ekonomije Srbije, navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rejnold: Srbija prednjači u uvođenju dulanog obrazovanja

Izvor: Večernje novosti, 23.Okt.2019

Srbija je napravila veliki korak u uvođenju dualnog obrazovanja donošenjem Master plana, po čemu prednjači u odnosu na druge zemlje, među kojima su i američke savezne države Kolorado i Indijana, izjavila je predsednica Saveta za dualno obrazovanje Švajcarske Ur Srbija je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.